Tuesday, October 3, 2023

Avocat Adrian Cuculis, semnal de alarmă privind recenzarea pe teren: “Vor începe şi niște fraude incredibile. Atenţie cui daţi buletinul”

Must Read

Avocat Adrian Cuculis, face apel la cetățeni să fie foarte atenți în furnizarea datelor personale recenzorilor falşi.

De marți, 31 mai 2022, va începe recenzarea pe teren, a anunţat Institutul Național de Statistică (INS), după ce aproape 47% din populația țintă s-a autorecenzat până în acest week-end.

“Atenție cui dați buletinul pentru “recensământ”. De mâine începe recenzarea din ușă în ușă, iar eu cred sincer ca vor începe şi niște fraude incredibile.

Destul de simplu, deși nu este obligatoriu, este posibil să vă treziți la ușa cu “recenzori falși”.

- Advertisement -

Poate va întrebați ce să facă practic cu datele dvs. Răspunsul este : împrumuturi rapide cu dobânzi halucinante.

Recenzorul închipuit va poate cere CI ul, îi face poza şi în cel mult o săptămâna sunteți bun de plată aşa că ATENŢIE pe cine primiți la ușa şi cui îi dați buletinul.

Datele personale pot fi folosite spre a fi făcute credite online fără măcar ca să știți.

Încă un aspect important. S-au întețit tâlhăriile şi furturile așa ca iarăși , atenție pe cine primiți la ușă. Conform legii, recenzorul are obligația să aibă şi să prezinte în acest sens, legitimație de muncă.

4. pe toată perioada de recenzare, în îndeplinirea atribuțiilor ce le revin, personalul de recensământ se identifică prin prezentarea legitimației care le atestă calitatea;

PS – Identificarea persoanelor se realizează pe baza CNP, așa că mai ușor cu buletinul”, scrie avocatul Adrian Cuculis pe pagina sa de socializare.

Cum recunoşti recenzorul care îţi bate la uşă | Marți începe recenzarea pe teren pentru Recensământ 2022

În această etapă, colectarea datelor de recensământ se va realiza prin interviu față-în-față, numai cu ajutorul tabletelor, chestionarul de recensământ fiind identic cu cel din etapa de autorecenzare” conform sursei precizate anterior.

Institutul Naţional de Statistică (sediul central şi direcţiile teritoriale de statistică), împreună cu primăriile şi autorităţile locale au pregătit 20.000 de recenzori de teren pentru această acţiune.

“Aceştia vor putea fi ușor de identificat în baza unei legitimații emise de Comisia Centrală pentru Recensământul Populației şi Locuințelor prin Unitatea administrativ-teritorială corespunzătoare, conform modelului publicat ca anexă la HG nr. 1071/2020 pentru stabilirea bugetului şi a categoriilor de cheltuieli necesare efectuării recensământului populației şi locuințelor din România în anul 2021, precum şi a măsurilor pentru punerea în aplicare a unor dispoziții din OUG nr. 19/2020 privind organizarea şi desfășurarea recensământului populației şi locuințelor din România în anul 2021, cu modificările şi completările ulterioare”, se arată în comunicat.

În cazul în care un recenzor nu prezintă legitimația cu însemnele recensământului, oamenii pot refuza să îl primească în casă.

Mai mult decât atât, autoritățile au precizat că persoanele care primesc vizita unui recenzor trebuie să știe că discuția este confidențială și că nu se vor face înregistrări video sau audio.

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
Latest News

Hidroelectrica a lansat în final aplicație pentru clienți. iHidro este disponibilă pe telefon și web

Hidroelectrica a lansat astăzi aplicația mobilă iHidro, un instrument informatic inovator, care vine în întâmpinarea necesităților clienților companiei. Cu...
- Advertisement -

More Articles Like This