Tuesday, March 19, 2024

Auchan rămâne in Rusia și deschide un nou magazin deși este acuzat ca susține armata rusă

Must Read

Retailerul francez Auchan intenţionează să deschidă un nou magazin în Rusia în care să vândă aproape exclusiv produse marca proprie, în condiţiile în care multe companii occidentale au ieşit de pe piaţa rusă după invadarea Ucrainei, transmite Reuters.

Auchan Retail Russia a informat că noul magazin ”My Auchan” va oferi un sortiment de aproximativ 900 produse, din care 90% vor fi produse alimentare marca proprie Auchan.

Decizia Auchan de a-şi menţine prezenţa în Rusia a determinat Ucraina să ceară boicotarea lanţului francez de magazine.

Auchan susţine că principala sa misiune în Rusia este de a aproviziona populaţia cu produse de calitate la preţuri accesibile.

- Advertisement -

Auchan are aproximativ 30.000 de angajaţi, 231 de magazine şi afaceri online în Rusia.

Retailerul francez, acuzat că a aprovizionat armata rusă

În februarie, comunitatea jurnaliștilor de investigație Bellingcat, împreună cu proiectul ”The Insider” și publicația franceză Le Monde au dezvăluit că lanțul de supermarketuri Auchan ar susține agresiunea rusă în Ucraina. În articolul intitulat ”Cumpărați o mitralieră: Cum furnizează Auchan bunuri armatei ruse și își conduce angajații în față”, jurnaliștii au scris că, sub masca ajutorului umanitar, retailerul francez aprovizionează trupele de ocupaţie ale Federaţiei Ruse în Ucraina. Marfa se livreaza gratuit, direct din depozite, se arată în articol.

În replică, Auchan Retail, care gestionează activitatea de distribuţie a grupului francez, a transmis că magazinele rămase deschise în Rusia permit populației să se hrănească.

Acest text a fost copiat de pe Ziare.com Acuzat că ar susține armata lui Putin, lanțul de supermarketuri Auchan a anunțat că nu pleacă din Rusia. Mai mult, deschide un nou magazin

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Un antreprenor argeșean deschide cea mai mare fabrică de prelucrare a lânii din Europa!

În decembrie 2022, în localitatea Costești , județul Argeș, antreprenorul Cristian Mercioniu a pus în funcțiune o fabrică de...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x