Tuesday, April 16, 2024

EXCLUSIV George Simion se implică în criza preţurilor carburanţilor: „Am depus un proiect de lege care să plafoneze preţul la pompă la 6,5 lei, dar nu va trece, dacă românii nu pun presiune pe Guvern”

Must Read

Preşedintele AUR George Simion a intervenit telefonic miercuri, în emisiunea lui Victor Ciutacu, de la România TV, pentru a explica modul în care partidul pe care îl conduce se va implica în protestul românilor privind preţul la pompă al carburanţilor.

George Simion a precizat că partidul AUR nu doreşte să deturneze protestul românilor sau să-şi asume „paternitatea” acestuia, ci a explicat că i-a îndemnat pe toţi membrii să se alăture, pentru a pune o presiune cât mai mare pe coaliţia de guvernare.

„Vreau sa cer tuturor romanilor sa participe la acest protest. Nu ne asumam paternitatea, nu participam cu sigla AUR, este un protest al romanilor si participam ca romani. Credem ca protestele masive sunt singura cale pentru a determina guvernul sa decida plafonarea pretului la pompa al carburantilor.

Nu vrem sa facem partizanat si nu vrem sa deturnam acest protest. Ideea este ca toti romanii sa se mobilizeze. Noi, cu 10%, am depus azi un proiect de lege ca pretul la pompa sa fie de maxim 6,5 lei, dar nu va trece, daca romanii nu pun presiune pe partidele de la guvernare.

- Advertisement -

Acum o sa fie o veste bomba: am discutat saptamana trecuta si la Ministerul Finantelor si la Ministerul Energiei, si pe tema carburantilor, si pe tema companiilor romanesti din energie, care sunt falimentate intentionat. Eu sunt deputat, reprezint opozitia, Virgil Popescu e ministrul Energiei, avem datoria de a comunica institutional.

Am inteles ca nu exista vointa politica pentru a reduce pretul la combustibil, nici in Romania, nici in UE. Dar ce nu intelege guvernul este ca petrolul care se vinde in Romania este jumatate din pamant romanesc, deci nu trebuie sa asteptam de la UE.

E o politica verde a UE care trebuie respectata, deci nu are legatura cu razboiul din Ucraina, pentru ca Romania consuma petrol romanesc.”, a spus George Simion, la România TV.

Întrebat de Victor Ciutacu dacă simte că aceste creşteri de preţuri vertiginoase la carburanţi îi poate pune în pericol nunta, unde românii nu ar mai putea ajunge, Simion a preluat ironia şi a răspuns în acelaşi spirit.

„Noi suntem mai conservatori, mergem si cu carutele, cum au venit si de 1 decembrie. Nu e menu la nunta, avem mici, protap, fiecare se serveste cu ce vrea, nu e cu dar, lumea sa stea linistita. Cel mai mare dar este sa vina maestrul Tudorache la nunta mea.”, a glumit George Simion.

Sursa: romaniatv.net

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x