Sunday, October 1, 2023

SUA. Un martor povestește că, pe 6 ianuarie 2021, fostul președinte Donald Trump s-a luptat fizic cu agenții Secret Service, în încercarea de a prelua controlul asupra limuzinei prezidențiale și de a merge la Capitoliu unde avea loc insurecția susținătorilor săi.

Must Read

Mărturia a fost depusă de către un fost consilier de la Casa Albă, Cassidy Hutchinson, în fața comitetului care cercetează asediul Capitoliului din 6 ianuarie 2021. Potrivit acesteia, președintele de atunci, Donald Trump, era conștient de potențialul violent pe care îl avea manifestația susținătorilor săi după pierderea alegerilor prezidențiale din 2020 și avea cunoștință și de faptul că aceștia erau înarmați.

Hutchinson a povestit că, imediat după mitingul la care i-a îndemnat pe suporterii săi să meargă la Capitoliu, Trump a cerut să fie dus el însuși acolo, dar agenții de pază ai Secret Service, responsabili cu paza președintelui, au refuzat acest lucru. Trump s-ar fi înfuriat și, în interiorul limuzinei prezidențiale (The Beast) a avut loc o luptă fizică între un agent și președinte, acesta din urmă încercând să apuce volanul mașinii.

“Sunt președintele, pentru numele lui Dumnezeu, duceți-mă acum la Capitoliu!”, ar fi spus Trump, potrivit fostei consiliere de la Casa Albă. Un agent al Serviciului Secret a trebuit să-l rețină fizic pe Trump care a sărit de pe bancheta din spate și l-a apucat de gât pe agentul șef Robert Engel, a mai precizat Hutchinson.

- Advertisement -

Totuși, Trump nu a mai ajuns la Capitoliu, iar mai târziu a trebuit să facă un apel televizat pentru a-i calma pe susținătorii săi violenți care intraseră în clădire și o devastau.

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
Latest News

Românii care merg în vacanță în străinătate să plătească o taxă în plus

Românii care își fac concediile în străinătate ar putea plăti o taxă în plus când își cumpăra vacanța. Asta,...
- Advertisement -

More Articles Like This