ARR net a ajuns la 51,8 de milioane de dolari americani, iar rata netă de retenţie a dolarului a urcat cu 138%.

În prezent, veniturile companiei au atins 245,1 de milioane de dolari americani, plus o creștere de 32% în primul trimestru din acest an (perioada cuprinsă între februarie și aprilie) pe baza calendarului de raportări din Statele Unite ale Americii.

Potrivit standardelor americane GAAP (generally accepted accounting principles), marja brută a fost de 82%, iar marja brută non-GAAP a fost de 85%.

Pe 30 aprilie 2022, cash-ul, echivalentul de cash şi titlurile tranzacţionabile au ajuns la 1,8 miliarde de dolari americani. De asemenea, profitul net per acţiune (EPS) non-GAAP a fost de – 0,03 dolari americani, peste aşteptările analiştilor economici.

- Advertisement -

UiPath estimează venituri de 231 de milioane de dolari americani în T2 din 2022

În prezent, UiPath estimează venituri cuprinse între 229 de milioane de dolari americani şi 231 de milioane de dolari americani în al doilea trimestru din acest an, în contextul în care media prognozelor se situa în jurul sumei de 229,5 milioane de dolari americani.

Totodată, părerile privind acţiunile PATH sunt împărţite, existând analişti economici care recomandă companiei investitori pe fondul scăderilor din ultima perioadă, cât şi participanţi la piaţa globală care mai degrabă ar evita firma respectivă.

În aprilie 2021, dinamica de la IPO-ul a fost de – 73%, iar capitalizarea societăţii depășește 10 miliarde de dolari americani.

Menționăm faptul că, la ora publicării acestui articol, acţiunile PATH urcau în premarket cu 1,3%, relatează Seeking Alpha (serviciu de conținut pentru piețele financiare).

Amintim faptul că, la sfârșitul lunii aprilie, UiPath a anunțat numirea lui Robert Enslin în funcția de co-CEO, acesta urmând să preia o parte din responsabilitățile fondatorului și CEO-ului Daniel Dineș.

Robert Enslin a devenit noul co-CEO al companiei de IT UiPath

Acesta va prelua o parte din responsabilităţile lui Daniel Dineș, fondator şi CEO. Robert Enslin vine de la Google Cloud, unde a fost responsabil de vânzări.

UiPath a avut o evoluţie stelară, pornind de la o evaluare de 120 mil dolari americani în 2017, pentru a ajunge la 40 mld. dolari americani în momentul listării la bursa de la New York, acum un an. De atunci, acţiunile au scăzut cu 80%, compania valorând 9,7 mld. dolari americani.

De asemenea, la finalul lunii martie, acţiunile UiPath afişau o scădere de aproape 15% la bursa de la New York, după ce compania de IT a dat publicităţii prognozele de venituri pentru primul trimestru, prognoze considerate de analiştii economici prea conservatoare, relatează agenția de presă Reuters.

Sursa: capital.ro