Friday, April 26, 2024

Banda de inamici ai României nu se lasă! G4Media, derapaj grosolan în ziua în care Comisia Europeana cere aderarea Romaniei la Schengen! Dan Tapalaga şi locotenenţii sabotează până în ultima clipă obiectivul strategic nr 1. al ţării!

Must Read

România a făcut un pas uriaş pentru aderarea la spaţiul Schengen, spre nemulţumirea unor voci din România, care trag la răspundere Comisia Europeană pentru raportul favorabil la adresa ţării noastre. De departe cei mai vocali sunt Dan Tapalaga si “apostolii” sai din echipa G4media care in ultimul an au facut eforturi editoriale masive sa saboteze aderarea Romaniei la Schengen.

Comisia Europeană solicită Consiliului să ia fără întârziere deciziile necesare pentru a permite Bulgariei, României şi Croaţiei să participe pe deplin la spaţiul Schengen. Bulgaria, România şi Croaţia sunt pregătite să implementeze pe deplin acquis-ul Schengen şi să se alăture spaţiului Schengen. Aderarea lor este crucială pentru o încredere reciprocă continuă şi consolidată în spaţiul Schengen, se arată într-un document al Comisiei Europene.

În schimb, aceleaşi voci din România care au criticat şi în trecut explicit procesul de aderare la Schengen, au revenit cu o analiză incredibilă. „Ce nu apare în raportul elogios al Comisiei Europene despre cât de pregătită este România să intre în Schengen: Două scannere de verificare în tot Portul Constanța/ Un avion de contrabandă intră ilegal în România, iar Armata nu-l vede / Sistemele video pică fix când două tone de cocaină intră în țară”, scrie G4media.ro  . Dan Tapalagă şi compania au inventariat „vulnerabilităţile” României şi prezintă un articol care poate sabota intrarea României în spaţiul Schengen.

Materialul de astazi este publicat de aceeasi „institutie media” care a militat agresiv in ultima perioada impotriva interesului national, aderarea la Schengen. Autorii acestui articol sunt Andreea Pavel si Cristian Andrei Leonte, „locotenentii” lui Dan Tapalaga care, intr-un articol mult mai lung decat majoritatea de pe site-ul in cauza, practic corecteaza concluziile Comisiei Europene si subliniaza ei care sunt adevaratele noastre vulnerabilitati pentru care n-ar trebui ca Romania sa fie primita acum in Schengen.

- Advertisement -

Singura intrebare legitima dupa ce cineva ar parcurge acest material ramane, de ce vrea G4media si Dan Tapalaga ca Romania sa nu intre in Schengen? Care sunt interesele si mai ales grupurile de influenta din spatele acestui site care ii imping pe jurnalisti in lupta impotriva Romaniei.

Obiectivul de ţară nr. 1 pe care toata clasa politica, indiferent de culoare sau agendă, il considera crucial pentru dezvoltarea ţarii noastre, este bagatelizat de Dan Tapalagă într-o aşa-zisă analiză care este un conspect din presa locală şi o însăilare de detalii nesemnificative în raport cu analiza extrem de favorabilă prezentată miercuri de Comisia Europeană.

Alte citate abraadabrante din articolul G4media:

Autoritatea Vamală Română are un singur scanner funcțional în Portul Constanța, acolo unde anual intră și ies aproximativ 400.000 de containere cu mărfuri din întreaga lume, transmite instituția într-un răspuns pentru G4Media și Info Sud-Est.

O parte importantă din evaziunea fiscală a României, despre care Comisia Europeană susținea în 2021 că este cea mai mare din UE, se consumă în Portul Constanța, în principal din cauza lipsei unei verificări amănunțite a containerelor și vehiculelor care tranzitează zona.

Un avion suspect de contrabandă a intrat ilegal pe teritoriul României, în august 2021, și s-a întors în Ucraina fără să fie reperat de Armata Română. Aeronava a zburat din Ucraina în România și înapoi, conform Serviciului de Stat al Grănicerilor din Ucraina.

Ce spune, în schimb, Comisia Europeană: 

Conform comunicatului, România are un management puternic şi de înaltă calitate a frontierelor, inclusiv supravegherea frontierelor şi controale sistematice la frontieră, precum şi cooperare poliţienească internaţională. Lupta împotriva migraţiei ilegale şi a traficului de fiinţe umane sunt două priorităţi ale României. Sistemul de informaţii Schengen este bine pus la punct.
În ceea ce priveşte respectarea drepturilor fundamentale, România dispune de structuri eficiente care să garanteze accesul la protecţia internaţională respectând principiul nereturnării (n.r. – principiu fundamental al dreptului internaţional care interzice unei ţări care primeşte solicitanţi de azil să îi returneze într-o ţară în care aceştia ar putea fi în pericol de persecuţie pe baza „rasei, religiei, naţionalităţii, apartenenţei la un anumit grup social sau politic, opiniei”.

Sub preşedinţia cehă, în 8 decembrie, Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne va vota cu privire la participarea deplină a Bulgariei, României şi Croaţiei la spaţiul Schengen fără controale la frontierele interne, se mai arată în document.

Sursa: romaniatv.net

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Crypto 2024: Câți bani îi rămân unui român care schimbă Bitcoin (BTC) în Dolari (USD). Taxe și comisioane

Prețul Bitcoin, cea mai mare criptomonedă din lume, a depășit 72.000 de dolari,  un nou maxim istoric. StartupCafe.ro a...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x