Tuesday, March 19, 2024

Oferte de televizoare de Black Friday. Cele mai bune prețuri pentru Smart TV-uri

Must Read

Televizoarele sunt printre cele mai vândute produse de Black Friday. Mulți români care doresc să-și achiziționeze un televizor nou și-au făcut un obicei, în ultimii ani, să aștepte reducerile din noiembrie pentru a-l cumpăra.

Tehnologia televizoarelor s-a dezvoltat enorm în ultimii ani, iar marii jucători de pe piață lansează produse din ce în ce mai performante și cu caracteristici din ce în ce mai bune. Dacă în trecut televizoarele aveau singurul rol de a transmite canalele tv, astăzi, acestea au trecut cu mult de această fază și un smart tv poate face mult mai multe.

În aceste condiții, alegerea unui televizor de Black Friday 2022 este o sarcină destul de complicată, mai ales pentru un neinițiat. Diagonala este probabil cel mai simplu element în funcție de care pot fi împărțite dispozitivele, dar dincolo de aspect există multe alte elemente de care ar trebui să ținem cont.

Magazine online de televizoare si SmartTV recomandate:

  • eMag.ro – Cel mai mare magazin online din Romania. Aici gasiti de toate! 🙂
  • Cel.ro – magazin IT&C
  • Elefant.ro – tablete iPad, laptopuri, telefoane şi alte tipuri de electronice
  • Evomag.ro – gamă completă de produse electronice
  • F64.ro – variata gamă de echipamente fotografice, aparate foto, camere video, obiective si accesorii
  • iHunt.ro – telefoane rezistente la apă, șocuri, praf
  • QuickMobile.ro – telefoane noi, în rate, fără dobandă, fară abonament, gadgeturi și accesorii de top
  • CitGrup.ro – produse IT și electrocasnice second-hand

Vom prezenta produsele de pe piață în funcție de tehnologiile pe care le folosesc și prețurile pe care aceste televizoare le au.

- Advertisement -

Televizoare clasice

Persoanele care consideră că nu au nevoie de un Smart TV, pot opta pentru un televizor clasic. Acestea pot fi HD, Full HD si chiar Ultra HD 4K. Singura diferență dintre acest tip de televizor și celelalte din lista este că nu se poate conecta la internet cu scopul de a reda conținut online sau de a rula aplicații.

Televizoarele obișnuite au în general porturi USB prin care pot rula filme, poze și muzica de pe stick-uri. Pot fi folosite și pentru jocuri pe consolă sau pot fi conectate la un laptop prin portul HDMI și în acest fel redau orice tip de conținut.

Acest tip de televizoare pot fi „transformate” în smart TV-uri cu ajutorul unui dispozitiv de tip mediaplayer.

Televizoarele inteligente – Smart TV-uri

De ani buni, deja, Smart TV-urile au câștigat tot mai mult teren și sunt preferate de români în detrimentul televizoarelor clasice. Tehnologia lor permite conectarea la internet cu scopul de-a reda conținut online (filme, muzică, jocuri), precum și rularea aplicațiilor (Netflix, YouTube, HBO GO, Spotify, Facebook, Skype, Instagram, Twitter, etc.).

Și acest tip de televizoare pot veni în diferite tipuri de rezoluție: HD, Ultra HD sau 4K.

Televizoarele Android

Un nivel peste Smart TV-uri se află televizoarele Android. Acestea pot face tot ce face un televizor inteligent, dar au și capacitatea de a instala aplicații Andoid, atât din Google Play Store, cât și separate.

La acest tip de televizoare, pe lângă telecomandă, se poate atașa un mouse, iar acesta va ajuta la o navigare mult mai simplă și comodă.

Televizoarele 3D

Dacă tehnologia 3D era specifică doar cinematografelor, pentru o perioadă lungă de timp, aceasta poate ajunge acum și în sufrageriile oricui, prin intermediul televizoarelor 3D. Acestea pot rula filme 3D, singura condiție fiind utilizarea ochelarilor speciali.

De menționat, însă, că opțiunea 3D nu are niciun efect asupra canalelor de televiziune și pot fi urmărite în acest format doar filmele care au fost adaptate special pentru asta.

Televizoare HD

Televizoarele HD au o rezoluție de 1280 x 720 pixeli. Această tehnologie este considerată depășită și numărul produselor de pe raft de acest tip este în scădere. De altfel, și cererea pentru ele a scăzut considerabil.

Dar pentru persoanele pe care nu le interesează atât de mult calitatea imaginii, un astfel de televizor este o opțiune foarte ieftină.

Acest tip de televizoare sunt disponibile atât în variant LED, Smart și Android.

Televizoare Full HD

Acestea sunt în momentul de față cele mai populare televizoare. Tehnologia Full HD, cu o rezoluție de 1920 x 1080 pixeli, oferă cea mai bună calitate a imaginii posturilor de televiziune.

Și filmele de pe aplicații pot fi văzute la o calitate superioară pe televizoarele Full HD.

Pentru o persoană care nu este interesată să achiziționeze cea mai nouă tehnologie, dar își dorește un televizor performant, tehnologia Full HD este considerată cea mai bună în ceea ce privește raportul calitate-preț.

Televizoarele Ultra HD 4K

Ultra HD 4K este în momentul de față vârful de tehnologie în ceea ce privește televizoarele accesibile pe piață. Recent a fost lansată tehnologia 8K, dar până să ajungă în casele populației va mai dura ceva timp, prin urmare televizoarele 4K rămân și în 2022 cele mai tari de pe piață.

Televizoarele Ultra HD 4K au o rezoluție de 3840 x 2160 pixeli.

Persoanele care se gândesc să achiziționeze de Black Friday 2022 un televizor din această tehnologie, trebuie să știe că diferența se va face la vizionarea filmelor de pe platformele de streaming, pentru că în cazul canalelor TV, acestea vor fi văzute tot în Full HD.

Televizoarele 4K pot fi: LED, OLED, QLED, Smart, Smart 3D, HDR 4K și pot avea ecranul curbat.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Un antreprenor argeșean deschide cea mai mare fabrică de prelucrare a lânii din Europa!

În decembrie 2022, în localitatea Costești , județul Argeș, antreprenorul Cristian Mercioniu a pus în funcțiune o fabrică de...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x