Miliardarul, aflat în Top 10 cei mai bogați oameni din lume, spune că aceste revoluții vor duce la creșterea economică a Indiei în următorii ani. Prezent la un eveniment găzduit de Universitatea Pandit Deendayal Energy, Ambani a numit cele trei revoluții o modalitate de a transforma radical India, informează India Times.

Vor ajuta India și lumea să salveze planeta de criza climatică

Cu o explozie fără precedent a creșterii economice și a oportunităților, India va crește și va deveni o economie de 40 de trilioane de dolari până în anul 2047, situându-se printre primele trei economii ale lumii, a afirmat el. ”În timp ce revoluția energiei curate și revoluția bioenergiei vor produce energie în mod durabil, revoluția digitală ne va permite să consumăm energie în mod eficient. Toate cele trei revoluții vor ajuta India și lumea să salveze frumoasa noastră planetă de criza climatică”, a afirmat miliardarul.

Planuri de miliarde pentru revoluția energetică

- Advertisement -

Ambani a promovat intens ideea investițiilor în energia curată. El consideră că afacerea cu energie verde a companiei sale, Reliance, va depăși toate motoarele de creștere existente în doar 5-7 ani. Ambani a dezvăluit și planurile de a înființa ”Dhirubhai Ambani Green Energy Giga Complex” în Jamnagar, Gujarat, pentru a crea și a oferi un ecosistem de energie din surse regenerabile complet integrat, urmând să investească aici 10 miliarde de dolari în trei ani. „Așa cum India este astăzi cea mai mare piață online din lume, vom avea și cea mai accesibilă energie verde din lume, în acest deceniu. Și aceste soluții vor fi apoi exportate în alte țări, ajutându-le să limiteze emisiile de carbon”, a spus Ambani.

Digitizarea un element-cheie pentru schimbare

De asemenea, Ambani a numit digitizarea un element cheie și un multiplicator de forță pentru a face din India un lider în domeniul energiei curate. „Tehnologii precum AI, Robotica și IoT sunt factori puternici de schimbare. Folosiți-i în avantajul vostru”, a spus el. Odată cu lansarea 5G în țară, Ambani și-a sprijinit clienții pentru a contribui la revoluția digitală din India. Compania sa activează în prezent în cinci segmente majore: explorare și producție, rafinare și marketing, produse petrochimice, comerț cu amănuntul și telecomunicații.

Este clasată printre companiile „Fortune Global 500” și este cea mai valoroasă companie din India. El a revoluționat comunicațiile din rețeaua indiană prin crearea infrastructurii digitale a rețelei 4G și formarea „Reliance Jio Infocomm Limited”, cunoscută popular ca „Jio”, lansată pe piață în septembrie 2016.

Sursa: capital.ro