AI este capacitatea unei mașini de a imita funcții umane, cum ar fi raționamentul, învățarea, planificarea și creativitatea.
Inteligența Artificială permite sistemelor tehnice să perceapă mediul în care funcționează, să prelucreze această percepție și să rezolve probleme, acționând pentru a atinge un anumit obiectiv, transmite Zdnet.
Calculatorul primește datele (deja pregătite sau colectate prin intermediul propriilor senzori, cum ar fi o cameră video), le prelucrează și reacționează.
Formele de AI de învățare automată vor produce o revoluție în sistemele informatice
Formele de inteligență artificială de învățare automată vor produce o revoluție în sistemele informatice, un nou tip de uniune hardware-software, potrivit expertului în AI, Geoffrey Hinton. Comunitatea de cercetare a învățării automate „a dorit să vadă implicațiile Inteligenței Artificiale asupra modului în care sunt construite computerele”, a spus Hinton.
Cred este că vom vedea un tip complet diferit de computer, probabil nu în câțiva ani, dar există toate motivele pentru a investiga acest tip complet diferit de computer, a adăugat el.
Toate computerele digitale de până acum au fost construite pentru a fi „nemuritoare”
Toate computerele digitale de până acum au fost construite pentru a fi „nemuritoare”. Hardware-ul este proiectat pentru a fi fiabil, astfel încât același software să ruleze oriunde. „Putem rula aceleași programe pe un hardware fizic diferit”, a declarat expertul în AI.
Potrivit lui Hinton, asta înseamnă că, până acum, computerele au ratat „o serie de proprietăți variabile, analogice, ale hardware-ului, care ne- ar putea fi foarte utile”.
Viitoarele sisteme informatice vor fi „neuromorfe”
Viitoarele sisteme informatice, a spus Hinton, vor adopta o abordare diferită: vor fi „neuromorfe” și vor fi „muritoare”, adică fiecare computer va fi în legătură strânsă cu software-ul care reprezintă rețele neuronale cu hardware dezordonat (vor avea mai degrabă elemente analogice, decât digitale, care pot încorpora elemente de incertitudine și se pot dezvolta în timp).
„Vom face ceea ce eu numesc calcul mortal, în care cunoștințele pe care sistemul le-a învățat și hardware-ul sunt inseparabile.” Aceste computere muritoare ar putea să se dezvolte”, iar fabricile ar putea scăpa de povara costului ridicat al producerii cipurilor.
Sursa: capital.ro