Tuesday, March 19, 2024

Eveniment Meta Estate Trust în parteneriat cu Invest Club – “Un nou model de business in imobiliare”

Must Read

Investițiile în imobiliare au fost întotdeauna printre cele mai dorite metode de plasare a economiilor. Însă accesul la piața imobiliară era rezervată, de cele mai multe ori, celor care dispuneau de sume importante de bani. Odată cu lansarea Meta Estate Trust, investițiile imobiliare au căpătat o nouă valență.

Vino în 22 martie, de la ora 18.00,  să îi cunoști pe membrii echipei de management Meta Estate Trust în cadrul unui eveniment dedicat modelului unic de investiții în imobiliare! Evenimentul, realizat în parteneriat cu Invest Club, va avea loc la Cluj, în cadrul The Office –  sala B, iar speakerii din partea companiei vor fi Eugen Voicu – Președinte CA, Oriol Casellas Deig – CEO și Raluca Drăgan – CFO.

ATENTIE: Este necesara confirmarea participarii la acest eveniment accesand acest link: https://forms.gle/Uh79oLKVieKsTjpRA

Despre Meta Estate Trust

Meta Estate Trust este o companie fondată de un grup de antreprenori români cu o vastă experiență în piața de capital și cea de real estate în prima parte a anului 2021. Modelul de business presupune investiții în segmentul imobiliar, cu un ciclu scurt de rotație a capitalurilor, cu focus pe segmentul rezidențial urban mare.

- Advertisement -

Mai mult de atât, Meta Estate Trust are un model de business ce democratizează accesul la piața imobiliară prin schimbarea modului de a investi în imobiliare. Reprezintă practic o punte între piața imobiliară și cea de capital, îmbinând avantajele investițiilor imobiliare cu cele ale piețelor de capital și oferind lichiditate și acces oricărui investitor la randamentele oferite de piața de real estate, indiferent de capitalul de care dispune și de contextul geo-politic.

Misiunea companiei este crearea și dezvoltarea unui instrument financiar inovator care oferă investitorilor oportunitatea de a obține randamente sustenabile pe piața imobiliară.

Compania a derulat, în 2021, două plasamente private și o ofertă publică de vânzare de acțiuni, în urma cărora capitalul social al companiei a ajuns la valoarea de 87 de milioane de lei.  Începând cu data de 29 August 2022, Meta Estate Trust este prezentă pe piața AeRO a Bursei de Valori București, având simbolul bursier MET. De la înființare și până în prezent, Meta Estate Trust a investit peste 17 milioane de euro în 24 de proiecte imobiliare, realizând până acum exit total din 6 dintre acestea. Meta Estate Trust dispune de o echipă profesionistă, cu expertize complementare de business, inclusiv în piața imobiliară și de capital, iar peste 20% din capitalul social este deținut, la acest moment, de membrii echipei.

2022 în cifre

Meta Estate Trust a obținut în anul 2022 venituri totale de peste 21,7 milioane de lei, comparativ cu 3,1 milioane de lei în anul precedent. De asemenea, Meta Estate Trust și-a atins ținta de profit brut anunțată în singurul IPO de pe BVB din 2022, ajungând la cca. 7,2 milioane de lei în 2022, în timp ce profitul net realizat a fost de 6,5 milioane de lei.

Politica investițională

Politica investițională Meta Estate Trust se bazează pe trei criterii fundamentale: protejarea capitalului prin garanții contractuale, echilibru randament / risc și rotație rapidă a capitalului. Compania investește doar în proiecte atent analizate și realizează un proces de Due Diligence în care identifică aspecte de natură legală și de urbanism, având în vedere permanent contextul pieței.

Meta Estate Trust beneficiază de sprijinul unui Consiliu de Administrație format din cinci membri, a trei comitete cu roluri predefinite – audit, remunerare și analiză a riscului și a investițiilor precum și a unui Consiliu Consultativ. Aplică astfel reguli stricte de guvernanță corporativă pentru a oferi transparență și încredere partenerilor, dar și pentru a ghida organizația spre standardele dorite.

Detalii eveniment:

  • 22 martie 2023,
  • ora 18:00,
  • The Office – Bulevardul 21 Decembrie 1989, Cluj-Napoca 400394, sala B

Mai multe detalii despre Meta Estate Trust regăsiți aici:

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Un antreprenor argeșean deschide cea mai mare fabrică de prelucrare a lânii din Europa!

În decembrie 2022, în localitatea Costești , județul Argeș, antreprenorul Cristian Mercioniu a pus în funcțiune o fabrică de...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x