Tuesday, October 3, 2023

A murit academicianul Constantin Bălăceanu Stolnici. Avea 100 de ani

Must Read

Academicianul Constantin Bălăceanu-Stolnici, membru de onoare al Academiei Române, a murit duminică la vârsta de 100 de ani. Om de știință respectat, medic neurolog și profesor de neuropsihologie și anatomie a sistemului nervos, Constantin Bălăceanu-Stolnici a fost și președinte de onoare al senatului Universității Ecologice din București (UEB).
Reprezentanții Universității Ecologice din București au anunțat pe Facebook că academicianul Constantin Bălăceanu-Stolnici s-a stins din viață, la nici două luni după ce aniversase 100 de ani.

„La 20 august a.c., a plecat dintre noi cu aceeași serenitate cu care și-a trăit întreaga viață de peste un veac, cu credință în Dumnezeu și încredere în știință, prof. dr. Constantin Bălăceanu Stolnici, membru de onoare al Academiei Române și președinte de onoare al senatului Universității Ecologice din București (UEB)”, au scris aceștia oe rețeaua socială.

Constantin Bălăceanu-Stolnici provenea dintr-o veche familie boierească și a urmat cursurile facultății de medicină din București, devenind medic neurolog și doctor în științe medicale. După 1989 a sprijinit dezvoltarea învățământului privat în România, numărându-se printre fondatorii Universității Ecologice în cadrul căreia a predat cursuri de antropologie și neurologie.

- Advertisement -

„Plin de înțelepciune, optimist incurabil, generos și spirit ales, academicianul Constantin Bălăceanu Stolnici ne împărtășea tuturor încredere, sprijin moral și bucuria de a trăi.

Prin dispariția sa UEB, cei apropiați, precum și toți cei care l-au cunoscut suferă o grea și ireparabilă pierdere. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, se arată în mesajul transmis de Universitate.

- Advertisement -


- Advertisement -

1 COMENTARIU

  1. Academicianul Constantin Balaceanu-Stolnici ne-a lasat o mostenire de neegalat si a fost un exemplu de corectitudine si onoare. Vietii sale largi, pline de stiinta si intelepciune, suntem datori sa-i multumim si sa-i consemnam memoria!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
Latest News

Hidroelectrica a lansat în final aplicație pentru clienți. iHidro este disponibilă pe telefon și web

Hidroelectrica a lansat astăzi aplicația mobilă iHidro, un instrument informatic inovator, care vine în întâmpinarea necesităților clienților companiei. Cu...
- Advertisement -

More Articles Like This