Saturday, April 27, 2024

Digitalizarea a stricat educația elevilor din Suedia. Manualele din hârtie revin în școli

Must Read

Digitalizarea a stricat educația elevilor din Suedia. Cel puțin așa pare a fi de părere chiar guvernul de la Stockholm care a decis reintroducerea manualelor din hârtie.

Digitalizarea a stricat educația elevilor din Suedia

În era digitalizării, guvernul suedez face un pas înapoi și decide să renunțe la tablete. Elevii din grădinițe și clase primare vor reveni la manuale clasice.

Decizia este luată în baza observațiilor și a studiilor serioase și îngrijorătoare conform cărora copiii nu mai știu să citească. În ultimii cinci ani, numărul elevilor cu vârsta de până la 10 ani, cu deficiențe de citire, a crescut de la 12% la 19%. În plus, mulți dintre ei învață prea târziu să scrie de mână.

- Advertisement -

Pentru a rezolva această problemă, guvernul de centru-dreapta a anunțat că va aloca 685 de milioane de coroane (60 de milioane de euro) în acest an și 500 de milioane (45 de milioane de euro) pe an în 2024 și 2025 pentru a accelera returnarea manualelor în școli, scrie LeMonde.

Ministrul Educației, un promotor al schimbării

Ministrul Educației, Lotta Edholm, și-a exprimat de mai multe ori îndoielile față de digitalizare. Într-un articol din ziarul Expressen, ea a descris utilizarea tehnologiei în școlile suedeze drept un „experiment” și și-a exprimat supărarea față de „atitudinea care consideră cu ușurință digitalizarea ca fiind pozitivă, indiferent de conținut”.

”A existat o atitudine pozitivă față de digitalizarea în școli. Dar o carte fizică are avantaje pe care nicio tabletă nu le poate înlocui. Acesta este motivul pentru care guvernul investește acum în materiale didactice”, scrie ministrul educației, Lotta Edholm.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Crypto 2024: Câți bani îi rămân unui român care schimbă Bitcoin (BTC) în Dolari (USD). Taxe și comisioane

Prețul Bitcoin, cea mai mare criptomonedă din lume, a depășit 72.000 de dolari,  un nou maxim istoric. StartupCafe.ro a...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x