Saturday, April 27, 2024

Steve Ballmer, fostul asistent al lui Bill Gates a ajuns al 5-lea cel mai bogat om din lume și e aproape să îl depășească pe fondatorul Microsoft

Must Read

Steve Ballmer, fostul asistent al lui Bill Gates la Microsoft, a urcat vertiginos în clasamentul celor mai bogați oameni din lume și ar putea să îl depășească în curând pe fondatorul Microsoft în ceea ce privește averea netă, scrie Markets Insider. Averea lui Ballmer a crescut anul acesta cu aproximativ 29 de miliarde de dolari, ceea ce îl plasează pe poziția a cincea în clasamentul miliardarilor realizat de agenția Bloomberg. Averea lui Ballmer se ridică în prezent la 121 de miliarde de dolari, cu doar 6 miliarde mai mică decât cea a lui Gates, care este pe locul 4 în clasamentul celor mai bogați oameni ai planetei.

Creșterea prețului acțiunilor Microsoft cu aproape 100 de dolari de la începutul lui 2023 l-a făcut pe Ballmer mai bogat decât Larry Ellison, cofondatorul Oracle (114 miliarde de dolari), Warren Buffett, fondatorul și CEO-ul companiei de investiții Berkshire Hathaway (110 miliarde), Larry Page și Serghei Brin, cofondatorii Google (110, respectiv 105 miliarde) și Mark Zuckerberg, CEO-ul și unul dintre fondatorii Meta/Facebook (108 miliarde).

Bill Gates l-a angajat pe Ballmer la Microsoft în 1980 în funcția de „asistent al președintelui” companiei, însă atribuțiile sale au fost mai degrabă cele ale unui manager de business, decât cele ale unui asistent personal. Ballmer și-a negociat un salariu inițial de 50.000 de dolari, plus un bonus de 10% din creșterea profitului pe care îl generează. El a fost însă de acord să renunțe la această clauză după ce profiturile Microsoft au explodat, acceptând în schimb o cotă parte din companie, potrivit Forbes.

Consilierul de încredere al lui Gates a urcat treptat în ierarhia companiei, devenind CEO al Microsoft în 2000. El s-a retras din această funcție în 2014 cu 333 de milioane de acțiuni în portofoliu, echivalentul unei cote de 4% din Microsoft.

- Advertisement -

Steve Ballmer e o anomalie între bogații planetei

Cei de la Markets Insider notează de asemenea că Ballmer este o anomalie în clasamentul celor mai bogați 10 oameni ai planetei. Elon Musk, Bernard Arnault, Jeff Bezos și toți restul își datorează averea unor companii pe care le-au fondat și pe care unii dintre ei le conduc în continuare. Ballmer în schimb nu este nici fondator, nici șef actual al Microsoft.

În ceea ce-l privește pe Gates, acesta s-a retras din consiliul director al Microsoft în urmă cu 3 ani, afirmând la momentul respectiv că dorește să se concentreze pe activitățile sale de filantropie. Însă o investigație publicată de The Wall Street Journal un an mai târziu, după divorțul dintre Gates și soția sa Melinda, a arătat că Microsoft l-a presat să ia această decizie după ce o angajată a companiei a divulgat o relație cu el care a durat aproape două decenii.

Deși Ballmer ar putea să îl depășească în curând pe fostul său șef ca avere, acest lucru se datorează faptului că Bill Gates a donat o mare parte a acțiunilor Microsoft pe care le-a deținut Fundației Bill și Melinda Gates, pe care a condus-o alături de fosta sa soție.

Dacă Gates și-ar fi păstrat majoritatea acțiunilor Microsoft, el ar fi în prezent de departe cel mai bogat om din lume, surclasându-l inclusiv pe Elon Musk, care are în prezent o avere evaluată de Bloomberg la 200 de miliarde de dolari.

Paul Allen, antreprenorul alături de care Bill Gates a cofondat Microsoft în 1975, s-a stins din viață în urmă cu 5 ani.

Puteti investi la bursa prin platformele:

Recomandare: Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre investitiile din portofoliu!

binance-banner-1024x127.jpg


Disclaimer: Nu sunt un analist financiar, consultant si nici broker. Iti voi oferii ajutorul prin prisma experientei personale pe portofoliul propriu de investitor si nu de povestitor. Ceea ce vei decide sa faci in urma discutiei cu mine, este strict responsabilitatea ta. In momentul in care vei lua decizia sa investesti, iti voi recomanda si o lista de brokeri autorizati cu care vei putea discuta si incepe deschiderea contului de tranzactionare.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Crypto 2024: Câți bani îi rămân unui român care schimbă Bitcoin (BTC) în Dolari (USD). Taxe și comisioane

Prețul Bitcoin, cea mai mare criptomonedă din lume, a depășit 72.000 de dolari,  un nou maxim istoric. StartupCafe.ro a...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x