Saturday, April 27, 2024

Platforma de investiţiii XTB introduce o dobândă de 2% pe an pentru fondurile neinvestite din conturile în lei ale clienţiilor

Must Read

XTB, fintech global care oferă o platformă de investiții online disponibilă și sub formă de aplicație mobilă, anunță extinderea gamei de beneficii prin oferirea de dobânzi pentru fondurile neinvestite în lei, pe lângă fondurile în euro și dolari. Prin această decizie, XTB devine prima companie de investiții din România, listată la bursă, care oferă dobânzi la fondurile neinvestite în moneda locală.

Întrucât investitorii sunt în căutare de oportunități suplimentare de economisire pe bază de dobândă, XTB a decis recent să-și extindă oferta pentru și cei care dețin fonduri neinvestite în lei. Dobânda este calculată zilnic și plătită lunar direct în conturile clienților. Aceasta se aplică fondurilor neinvestite ale clienților existenți și noi, indiferent de suma totală din cont.

 ”Decizia implementării dobânzii pentru fondurile neinvestite în monedă locală este un nou pas în direcția poziționării strategice a XTB ca opțiune principală pentru toate tipurile de investitori, indiferent de strategiile pe care le dezvoltă. Întrucât peste 20% dintre clienții noștri au conturi în lei, ne-am dorit ca aceștia să beneficieze de contextul ratelor de dobândă crescute. Acest beneficiu consolidează lista de motive pentru care clienții încă nehotărâți cu privire la alegerea brokerului să opteze pentru XTB”, a declarat Irina Cristescu, Director General la XTB România.

Pentru clienții XTB existenți, rata actuală a dobânzii este de 2% pe an pentru depozitele în lei și euro, și de 2,5% pe an pentru depozitele în dolari. Clienții noi beneficiază de dobânzi mai mari timp de 90 de zile de la data deschiderii contului: 3,5% pe an pentru depozitele în lei, 3,8% pentru depozitele în euro și 5% pe an pentru depozitele în dolari. Ratele se pot modifica și vor fi valabile până la o nouă notificare oficială.

- Advertisement -

Pentru mai multe informații, inclusiv ratele dobânzilor actuale, vă rugăm să vizitați pagina dedicată de pe site-ul XTB.

***

Despre XTB

XTB este o companie globală de investiții, de tip fintech, care oferă investitorilor individuali acces instantaneu la piețele financiare din întreaga lume, printr-o platformă inovatoare de investiții online, disponibilă și sub formă de aplicație mobilă. Fondată în Polonia în 2002, XTB se bucură de încrederea a peste 847.000 de clienți la nivel global.

La XTB, ne angajăm în dezvoltarea continuă a platformei de investiții online, care le permite clienților noștri să tranzacționeze peste 5.900 de instrumente, inclusiv acțiuni, ETF-uri, CFD-uri bazate pe perechi valutare, mărfuri, indici, acțiuni, ETF-uri și criptomonede. Odată cu lansarea recentă a unui produs de investiții pasive pe termen lung – Planurile de Investiții, clienții noștri pot debloca acum potențialul în creștere al ETF-urilor și își pot diversifica portofoliile în mod eficient. Pe piețele cheie, oferim beneficiul dobânzii la fondurile neinvestite, permițând investitorilor să-și pună banii ”la lucru” chiar și atunci când nu investesc în mod activ.

Platforma online XTB este o destinație de top nu numai pentru investiții, ci și pentru analize piața și educație. Oferim o bibliotecă extinsă de materiale educaționale, videoclipuri, webinare și cursuri pentru a ajuta clienții noștri să devină investitori mai buni, indiferent de experiența lor de tranzacționare. Echipa noastră de asistență clienți oferă suport în 18 limbi și este disponibilă 24/5 prin e-mail, chat sau telefon.

În peste două decenii de activitate pe piețele financiare, am înființat 12 birouri în întreaga lume, inclusiv Polonia, Marea Britanie, Germania, România, Spania, Republica Cehă, Slovacia, Portugalia, Franța și Chile.

Din 2016, acțiunile XTB sunt listate la Bursa de Valori din Varșovia. Suntem reglementați de cele mai mari autorități de supraveghere din lume: Autoritatea de Conduită Financiară, Autoritatea Poloneză de Supraveghere Financiară, Comisia pentru Valori Mobiliare și Burse din Cipru și Comisia pentru Servicii Financiare.

Accesează xtb.com/ro pentru mai multe informații.

Puteti investi la bursa prin platformele:

Recomandare: Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre investitiile din portofoliu!

binance-banner-1024x127.jpg


Disclaimer: Nu sunt un analist financiar, consultant si nici broker. Iti voi oferii ajutorul prin prisma experientei personale pe portofoliul propriu de investitor si nu de povestitor. Ceea ce vei decide sa faci in urma discutiei cu mine, este strict responsabilitatea ta. In momentul in care vei lua decizia sa investesti, iti voi recomanda si o lista de brokeri autorizati cu care vei putea discuta si incepe deschiderea contului de tranzactionare.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Crypto 2024: Câți bani îi rămân unui român care schimbă Bitcoin (BTC) în Dolari (USD). Taxe și comisioane

Prețul Bitcoin, cea mai mare criptomonedă din lume, a depășit 72.000 de dolari,  un nou maxim istoric. StartupCafe.ro a...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x