Tuesday, March 19, 2024

Adio radare! Practica politistilor “pandari” este ILEGALA! Distribuie daca esti sofer!

Must Read

Vești bune pentru șoferii care sunt surprinși de aparatele radar ale Poliției Rutiere. O instanță de judecată din România a anulat un proces-verbal de constatare a contravenției pe motiv că agentul care l-a întocmit nu este cel care a constatat contravenția.

“În aplicarea dispozițiilor art.456 și urm. C.p.civilă, analizând apelul (…) se constată că el este justificat, urmând a-l admite în considerarea următoarelor:

Citeste si: E Oficial! Permis suspendat pe viata daca esti prins baut la volan

Mai întâi trebuie arătat că în spiritul legii se impun a fi analizate cu prioritate aspectele de nelegalitate aferente actului, respectiv modalitatea de întocmire a lui.

- Advertisement -

Din această perspectivă, este necontestat că actul/procesul verbal contestat a fost întocmit de către Ag. V. C. care, oprindu-l pe contravenient, a comunicat cu o altă persoană, indicată în timpul procedurii de față ca fiind Ag. C.A.N., dar fără dovadă, și a aflat viteza nelegală de deplasare a celui oprit, procedură însă nepermisă.

În esență, în acest sens, atât legea specială-OUG nr.195/02, cât și legea generală-OG nr.2/01 stipulează că agentul constatator, numai el, constatând contravenția, întocmește procesul verbal, și aceasta fără nici o excepție, astfel încât trebuie trasă concluzia că în timpul procedurii administrative de constatare și de întocmire a procesului verbal intervine un singur agent-cel ce constată, care și semnează actul (art.15 și urm).

Este și normală această procedură dacă avem în vedere că cel ce întocmește actul trebuie să descrie în act fapta exact așa cum a constatat-o, cum a perceput-o cu propriile simțuri, și nu în baza constatărilor altei persoane, ce pot fi comunicate de către acea persoană ori recepționate eronat.

De altfel, trebuie observate formularul folosit și maniera de întocmire a procesului verbal, care nu are elemente specifice unei asemenea situații ca aceasta.

Așadar, apreciem că procesele verbale de constatare contravenții nu pot fi întocmite exclusiv în baza unor informații furnizate de altă persoană, ci în baza unor constatări personale, indiferent de mijloacele folosite, ale celui ce-l întocmește, așa încât în situații ca cea de față se procedează nelegal.

Puteti investi la bursa aici https://bit.ly/2TKvVa0 sau aici https://bit.ly/3f4dJRp

În cauză, actul a fost încheiat de către o persoană-cea indicată în act, dar nu în baza constatărilor sale, cu propriile simțuri, prin observarea datelor oferite de aparatul radar, ci în mod nelegal în baza constatărilor altei persoane, care i le-a comunicat prin stație.

În acest condiții, criticile aduse de către apelant se dovedesc întemeiate, și prin urmare și apelul declarat. (…) în aplicarea art.480 C.p.civilă urmează a admite apelul, respectiv a modifica sentința în sensul admiterii plângerii și al anulării procesului verbal de contravenție”. (Tribunalul Călărași, Decizia nr. 347 din 16 martie 2016, portal.just.ro)

Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre ele!


Disclaimer: Nu sunt un analist financiar, consultant si nici broker. Iti voi oferii ajutorul prin prisma experientei personale pe portofoliul propriu de investitor si nu de povestitor. Ceea ce vei decide sa faci in urma discutiei cu mine, este strict responsabilitatea ta. In momentul in care vei lua decizia sa investesti, iti voi recomanda si o lista de brokeri autorizati cu care vei putea discuta si incepe deschiderea contului de tranzactionare.

- Advertisement -


- Advertisement -

18 COMENTARII

Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

18 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
fratea
fratea
3 years ago

Foarte buna legea, politaiul care a constatat trebuie sa se ia dupa cel ce goneste cu 150-200 km/h, sa-l ajunga din urma, sa-l si prinda, sa-l avertizeze sau chiar blocheze, apoi sa-i dea amenda. Chiar daca urmarirea va dura ore sau zile.

Mihai Alin Iliescu
Mihai Alin Iliescu
6 years ago

pai mai Emilian pe asta se bazeaza si politia , ca majoritatea ca tine nu fac contestatie , si esti sau nu esti vinovat , platesti ca fraierul

Impotriva Taranoilor
7 years ago

povesti pentru fraierii care vor ramane fara permis sau/si amendati

Echipa AttoSoft
Echipa AttoSoft
Reply to  Impotriva Taranoilor
7 years ago

Profilul tău arată că eşti unul dintre acei postaci.. standard.. Gică contra.. Cu cât eşti plătit?

Emilian Paraschiv
Emilian Paraschiv
7 years ago

Cum dovedești că agentul care te-a oprit nu este cel care a constatat mai ales ca in astfel de cazuri se prezinta inregistrarea cu poza…. cu poza masinii nu cu a agentului care a scris PV sau a celui care te-a oprit. Te opreste unul, iti ia actele te lasa in masina sa astepti se duce la masina cu radar si acolo agentul iti scrie PV… nu stii cine scrie sau cine te-a oprit, e drept ca se prezinta agentul care te opreste dar agentul care scrie nu…
In astfel de cazuri procedezi cat mai simplu, platesti jumatate din minim si gata, daca ti s-a ridicat permisul faci cerere sa ti se reduca pedeapsa de la 3 la 1 luna, dai testul 13 din 15 si ti-ai luat permisul Daca contești in instanța apăi aștepți un an sau un an jumătate și nu se știe dacă vei câștiga… mai plătești și avocați că dacă nu știi să scrii acțiunea pierzi din start.

Adrian
Adrian
7 years ago

cred ca in curand vor constata ca ai depasit viteza si iti vor trimite direct amenda acasa.

Emilian Paraschiv
Emilian Paraschiv
Reply to  Adrian
7 years ago

asa era odata, eu in 2006 sau 2007 am primit poza acasa cu viteza si proces verbal, am achitat jumatate din minim si gata…

DAN
DAN
7 years ago

Vad ca nimeni nu comenteaza articolul in sine… la subiect cum se spune; toti emiteti teorii arhicunoscute despre situatia tarii, stare drumuri, civilizatie, moralitate, respectarea legii si altele, numai articolul in sine NU ! Pai sa va explic eu ca articolul trateaza un caz din perioada tehnologiei mai vechi, din trecut, cand masinii in trafic i se inregistra viteza in momentul ajungerii in dreptul masinii de politie si alt agent te oprea dupa alti 50-100 de metri parcursi… agent care primea inf prin VHF(radio) si incheia si PV, ceea ce era ilegal [cazul articolului de fata]. Nu mai e cazul azi cand viteza ti se scaneaza de la mare distanta si esti oprit de echipaj exact in dreptul masinii de politie… unde PV este incheiat la fata locului in fata inregistrarii video fara nicio incalcare a legii deci. Asa ca dragi comentatori postaci, parereologi de serviciu, experti la toate, comentati dupa ce cititi articolul unde postati… in ideea mentinerii unei minime normalitati cerebrale. Altfel se cheama ca bateti campii.

Comentariul Zilei
Comentariul Zilei
7 years ago

În curând o să se ajungă să nu mai poți trage la răspundere penală sau civilă pe nimeni, atât de proaste sunt legile în țara asta, dar și instanțele care pun botul la toate tertipurile avocaților. Pe ăștia din urmă îi înțeleg, că-și iau banu’, dar pe judecători nu. Doar dacă nu-și iau și ei banu’….

Marian Stan
Marian Stan
7 years ago

Tot auzim păreri pro şi contra.
Românilor li se pare că e OK să încalce legea pentru că drumurile sunt rele, trec prin sate etc.
Dar s-o luăm altfel: dacă cei fără iubite/neveste se apucă de violuri? Că dacă nu au găsit la timp pe cineva… s-au grăbit.

În fine, mi se pare cel puţin o dovadă de prostie ce mai văd la comentarii (am de făcut un drum de x km şi sunt restricţii). Ăla nu e motiv să-mi pui mie sau familiei mele pilea-n băţ. Nu am chef să mor pe şoselele din România din cauza grăbiţilor.

Aşa cum am mai spus în alte ocazii, drumurile – aşa cum sunt ele – sunt ale tuturor: şoferi de maşini mici, camioane, autobuze, biciclişti, pietoni (când traversează). Trebuie să acceptăm acest lucru simplu şi să ne respectăm în primul rând dreptul la viaţă.

degette
degette
7 years ago

Ar fi bine cine aplica legea in primul rand sa fie ei in regula. Apoi sa-mi spuna mie ca nu am respectat legea.

Emilian Paraschiv
Emilian Paraschiv
Reply to  degette
7 years ago

am circulat mult si legal si cu viteza peste limita, niciodata nu m-au oprit daca am circulat legal… asta e tara astea sunt drumurile, niciodata repet nu m-au oprit aiurea . Ca sunt unii care dau cu omologarea cu certificatul metrologic etc. … astea sunt cazuri izolate care castiga in instanta

Paun Traian
Paun Traian
Reply to  degette
6 years ago

Corect.

CL
CL
7 years ago

Dar cum ar fi sa se respecte limita legala?

mă-ta
mă-ta
Reply to  CL
7 years ago

Cum se întâmplă uneori..faci 300km in 5-6 ore…ca unde ai limita de 90km/ora e drumul rupt..unde e bun…e limită de 50 si pandaci/sugaci…cam asta e România…Milițianule care esti!

Impotriva Taranoilor
Reply to  mă-ta
7 years ago

circuli dupa cum e drumul, nu dupa cheful tau, praleo

Doxiciclina
Doxiciclina
7 years ago

Titlu dezinformator, imi este scarba din ce in ce mai mult de articole facute de acest gen, de astfel renunt sa mai citesc alte articole de pe acest site.

Doxiciclina
Doxiciclina
7 years ago

O stire de tot caca*tul!

- Advertisement -
Latest News

Un antreprenor argeșean deschide cea mai mare fabrică de prelucrare a lânii din Europa!

În decembrie 2022, în localitatea Costești , județul Argeș, antreprenorul Cristian Mercioniu a pus în funcțiune o fabrică de...
- Advertisement -

More Articles Like This

18
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x