Saturday, April 27, 2024

Ungaria devine singura țară din UE care va avea un guvern format exclusiv din bărbați

Must Read

Ungaria devine singura țară din Uniunea Europeană fără vreo femeie ministru în actualul executiv. Judit Varga a demisionat luni seara din funcția de ministru al Justiției pentru a conduce campania partidului Fidesz la alegerile europarlamentare, care vor avea loc în iunie 2024.

Judit Varga va fi înlocuită de Bence Tuzson, actual secretar al premierului Viktor Orban, ceea ce înseamnă că întregul cabinet de miniștri ai Guvernului Orban va fi alcătuit din bărbați, transmite euronews.

Puțin peste 33% dintre portofoliile ministeriale din toată UE sunt deținute de femei.

Dacă sunt excluși premierii (cu excepția situațiilor în care atribuțiile nu sunt congruente cu ale șefilor de stat), vicepremierii și secretarii de stat, rezultă că Finlanda este singurul stat european cu cei mai mulți miniștri femei – femeile reprezentând două treimi din noul cabinet de dreapta de la Helsinki .

- Advertisement -

Olanda, Spania, Belgia, Portugalia și Austria sunt state în care cel puțin jumătate din guvern este format din femei.

Cu toate acestea, componența guvernelor olandez și spaniol ar trebui să se schimbe în curând. În noiembrie vor avea loc alegeri anticipate în Olanda, în urma prăbușirii guvernului condus de Mark Rutte. Iar în Spania, alegerile neconcludente de la sfârșitul lunii iulie ar putea genera săptămâni de blocaj politic, în timp ce Partidul Popular (PP), de dreapta, cât și Partidul Socialist în funcție (PSOE) vor încerca să găsească parteneri de coaliție.

Printre țările care încearcă să respecte paritatea se numără Suedia, Germania și Franța. Pe de altă parte, Malta, Cehia și Polonia se regăsesc la coada clasamentului, alături de Ungaria, cu un procent de sub 15% de femei ministru.

- Advertisement -


- Advertisement -

1 COMENTARIU

Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Beeze
7 months ago

Este trist sa constatam ca Ungaria a devenit la nivel european singura tara fara femei ministru in actualul executiv. Ar trebui sa incurajam femeile sa se implice si sa ia decizii importante la nivel national si international. Daca respectam libertatea si judecata, acest lucru va aduce beneficii nu numai pentru femei, ci si pentru statele lor.

- Advertisement -
Latest News

Crypto 2024: Câți bani îi rămân unui român care schimbă Bitcoin (BTC) în Dolari (USD). Taxe și comisioane

Prețul Bitcoin, cea mai mare criptomonedă din lume, a depășit 72.000 de dolari,  un nou maxim istoric. StartupCafe.ro a...
- Advertisement -

More Articles Like This

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x