Banca Transilvania si Transelectrica sunt cele mai ieftine actiuni din prima liga a bursei

Vezi cele mai mari reduceri ale magazinelor online:
eMag , Altex , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays

Acţiunile Băncii Transilvania (TLV) şi cele ale Transelectrica (TEL) au devenit cele mai atractive titluri din cele zece incluse în indicele BET, principala referin­ţă a bursei de la Bucu­reşti, după pu­blicarea rezultatelor financiare preliminare pe 2015.

Titlurile Banca Transilvania au un indicator PER (Price – Earnings Ratio) de 2,9 după profitul record de 2,418 miliarde de lei raportat în 2015. Indicatorul trailing PER se calculează împăr­ţind preţul acţiunii la profitul net pe acţiune raportat de companie în 2015.

Cu cât indicatorul PER este mai mic, cu atât o acţiune poate fi considerată mai atractivă sau subevaluată. Banca Transilvania deţine cea mai mare pondere în indicele BET, respectiv 21,63%.

Indicele BET grupează cele mai lichide zece companii de la bursă. În acest an acţiunile TLV s-au depreciat cu 3% faţă de o scădere de 9% a indicelui BET. Spre comparaţie, acţiunile BRD, a doua bancă inclusă în indicele BET, au un indicator de 14,7, calculat în baza profitului pe 2015.Deschide un cont tranzacționare la bursă:

80.6% din conturile CFD de retail pierd bani

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro altex Aoro Carturesti logo QuickMobile

Articole asemănătoare recomandate pentru tine:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.