În anul în care Hidroelectrica, cel mai de preţ activ al statului român, s-ar putea lista la bursă compania se bazează pe un profit record şi pe o marjă brută de peste 50%, cel mai ridicat indicator al profitabilităţii la nivelul economiei locale în rândul companiilor de mari dimensiuni.

„În 2016 vom ajunge la un record absolut al profitului pentru Hidro­electrica, de cel puţin 1,3 mld. lei. Am trecut prin toate reformele grosiere, iar acum am ajuns la reglajul fin.

Am învăţat să avem de fiecare dată o abordare prudentă a bugetului în care pornim de la o producţie de 14 TWh. Esti­măm pentru anul acesta o cifră de afaceri de 2,5 miliarde de lei.

Tot ce depăşeşte 15 TWh se duce direct în profit“, spune Remus Borza, avocatul care controlează Euro Insol, compania care a administrat cel mai urmărit caz de insolvenţă din România.

Estimările lui Borza privind anul acesta vin în contextul în care Hidroelectrica a terminat anul 2015 cu un profit brut similar celui din 2014, deşi producţia de energie a companiei a fost afectată de condiţiile meteo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.