Wednesday, October 27, 2021

Raiffeisen Bank vrea sa acorde actionarilor dividende de 240 mil. lei

Must Read

Raiffeisen Bank deţinută de grupul austriac cu acelaşi nume, intenţionează să acorde acţionarilor divindende de 240 mil. lei, Adunarea Generală a Acţionarilor fiind convocată spre finalul lunii aprilie.

Banca a distribuit 5% din profitul contabil către rezerva legală, reprezentând 25,9 mil. lei. După distribuirea dividendelor, banca va propune Adunării Generale a Acţionarilor ca suma rămasă din profitul net, de 171,6 mil. lei, să fie inclusă în rezultatul reportat.

Banca a fost anul trecut a patra cea mai profitabilă bancă din sistem, cu un câştig net de 98 mil. euro (circa 437 mil. lei), în scădere faţă de 2014. Raiffeisen nu a reuşit astfel să-şi păstreze poziţia de cea mai profitabilă bancă din România, după ce timp de trei ani consecutivi, în perioada 2012- 2014, a ocupat primul loc în clasamentul profitabilităţii.

Raiffeisen Bank şi-a păstrat anul trecut locul patru în topul instituţiilor de credit de pe piaţa locală. Activele băncii româneşti cu capital austriac au făcut anul trecut un salt de 8,9% anul trecut, la 6,95 mld. euro (echivalentul a 31,4 mld. lei, având în vedere cursul de la sfârşitul anului 2015 de 4,52 lei/euro).

- Advertisement -
- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Boli rezistente la antibiotice. ALERTĂ MONDIALĂ!

Organizații precum OMS avertizează de o lungă perioadă de timp cu privire la amenințarea pe care o reprezintă rezistența...
- Advertisement -

More Articles Like This