Raiffeisen Bank vrea sa acorde actionarilor dividende de 240 mil. lei

Vezi cele mai mari reduceri ale magazinelor online:
eMag , Altex , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays

Raiffeisen Bank deţinută de grupul austriac cu acelaşi nume, intenţionează să acorde acţionarilor divindende de 240 mil. lei, Adunarea Generală a Acţionarilor fiind convocată spre finalul lunii aprilie.

Banca a distribuit 5% din profitul contabil către rezerva legală, reprezentând 25,9 mil. lei. După distribuirea dividendelor, banca va propune Adunării Generale a Acţionarilor ca suma rămasă din profitul net, de 171,6 mil. lei, să fie inclusă în rezultatul reportat.

Banca a fost anul trecut a patra cea mai profitabilă bancă din sistem, cu un câştig net de 98 mil. euro (circa 437 mil. lei), în scădere faţă de 2014. Raiffeisen nu a reuşit astfel să-şi păstreze poziţia de cea mai profitabilă bancă din România, după ce timp de trei ani consecutivi, în perioada 2012- 2014, a ocupat primul loc în clasamentul profitabilităţii.

Raiffeisen Bank şi-a păstrat anul trecut locul patru în topul instituţiilor de credit de pe piaţa locală. Activele băncii româneşti cu capital austriac au făcut anul trecut un salt de 8,9% anul trecut, la 6,95 mld. euro (echivalentul a 31,4 mld. lei, având în vedere cursul de la sfârşitul anului 2015 de 4,52 lei/euro).Deschide un cont tranzacționare la bursă:

80.6% din conturile CFD de retail pierd bani

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro altex Aoro Carturesti logo QuickMobile

Articole asemănătoare recomandate pentru tine:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.