Actiunile Apple au scazut cu 11% saptamana aceasta, cel mai mare declin din 2013

Vezi cele mai mari reduceri ale magazinelor online:
eMag , Altex , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays

Apple a pierdut săptămâna aceasta 65 de miliarde de dolari din capitalizarea bursieră, în condițiile în care rezultatele financiare dezamăgitoare au provocat un declin săptămânal de 11% pentru acțiunile companiei, informează Reuters. Vineri, acțiunile Apple au scăzut cu 1,14%.

Apple a anunțat miercuri că veniturile și profitul companiei au scăzut în primul trimestru al anului, dezamăgind investitorii, iar titlurile companiei au coborât cu 6,3% după anunț.

Joi, acțiunile Apple au continuat să scadă și au închis în coborâre cu 3,08% după ce miliardarul american Carl Icahn a anunțat, într-un interviu pentru CNBC, că a vândut întreaga sa participație la gigantul IT, motivând că este îngrijorat în legătură cu perspectivele companiei pe piața din China. Icahn deținea ușor sub 1% din acțiunile Apple, iar vânzarea acestora i-a adus circa 2 miliarde de dolari.

În perioada ianuarie-martie, profitul Apple s-a redus cu 22,5%, la 10,52 miliarde de dolari, de la 13,57 miliarde de dolari în perioada similară a anului trecut, în timp ce veniturile companiei au scăzut cu 13%, de la 58 miliarde de dolari la 50,55 miliarde de dolari, înregistrând primul declin trimestrial din ultimii 13 ani.

Vânzările de iPhone au înregistrat, în perioada menționată, primul declin trimestrial de la lansarea primului model, în 2007, dar scăderea raportată a fost mai mică decât se așteptau analiștii. Apple a vândut 51,2 milioane de iPhone în primele trei luni ale anului, în scădere cu 16% față de anul trecut, dar peste volumul estimat de piață, de aproximativ 50 milioane de unități.Deschide un cont tranzacționare la bursă:

80.6% din conturile CFD de retail pierd bani

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro altex Aoro Carturesti logo QuickMobile

Articole asemănătoare recomandate pentru tine:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.