Saturday, July 2, 2022

ASF a respins prospectul consolidarii valorii nominale la SIF Moldova

Must Read

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a respins astăzi prospectul întocmit în vederea consolidării valorii nominale a acţiunii emise de SIF Moldova, se arată într-un comunicat pe bursă.

SIF Moldova, emitent cu 804 mil. lei capitalizare, a solicitat pe 10 octombrie bursei de valori suspendarea de la tranzacţionare a acţiunilor în perioada 11 octombrie – 13 octombrie 2016, cu posibilitatea prelungirii, în vederea aplicării procedurii de consolidare.

Motivul pentru care SIF a vrut suspendarea de la tranzacţionare este aplicarea procedurii de consolidare aprobată în adunarea generală extraordinară a acţionarilor din 25 aprilie, adică o majorare de 25 de ori a valorii nominale a acţiunii, la 2,50 lei/acţiune, de la 0,1 lei/acţiune.

SIF Moldova anunţase în urmă cu două săptămâni că va iniţia procedura de consolidare a valorii nominale a acţiunii şi că depusese în acest sens un prospect al operaţiunii la ASF. Data plăţii va fi 8 noiembrie 2016 pentru operaţiunea de consolidare a valorii nominale a acţiunii SIF2. Acţiunile SIF Moldova s-au depreciat de la începutul acestui an cu 1,4% la 0,775 lei. În perioada octombrie 2015-octombrie 2016 acţiunile SIF au scăzut cu 4,4%.

- Advertisement -

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Noul premier al Israelului este un român. Cine este Yair Lapid?

Ambasada Israelului în România a afirmat că noul premier interimar, Yair Lapid, are origini românești. „Bunicii materni sunt originari din...
- Advertisement -

More Articles Like This