Teraplast Bistrita are afaceri de 311 mil. lei la 9 luni, plus 10%. Profitul net in crestere cu 37% la 30 mil. lei

Vezi cele mai mari reduceri ale magazinelor online:
eMag , Altex , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays

Grupul Teraplast Bistriţa (TRP), producător al profilelor din material plastic, a avut în primele nouă luni o cifra de afaceri de 311 mil. lei, în creştere cu 10% faţă de acelaşi interval de timp din 2015. Profitul net al grupul a urcat cu 37% la 30 mil. lei.

Grupul Teraplast include compania Teraplast, subsidiara Plastsistem, subsidiara Teraglass (începând cu aprilie 2015, anterior activitatea Teraglass fiind organizată ca o linie de business a companiei Teraplast), subsidiara Teraplast Moldova, subsidiara Teraplast Logistic (începând cu iunie 2016) şi Politub (entitate controlată în comun).

“Evoluţia din perioada ianuarie-septembrie 2016 ar fi putut să fie cu mult mai bună dacă segmentul de infrastructură nu ar fi intrat în blocaj începând cu luna iulie. Blocajul din infrastructură ne-a determinat să revizuim în sens negativ estimările referitoare la anul curent”, explică Alexandru Stânean, directorul general al Teraplast.

Ieri, acţiunile companiei afişau 0,5 lei, asemănător cu nivelul din şedinţa precedentă.

Compania susţine că evoluţia cifrei de afaceri a fost susţinută de contextul favorabil al pieţei interne, în prima parte a anului, şi de creşterea livrărilor pe piaţa externă. „În primele nouă luni din 2016 exporturile grupului Teraplast au crescut cu aproximativ 28% faţă de perioadă similară din 2015”. Grupul Teraplast exportă în Germania, Austria, Ungaria, Slovenia, Cehia, Slovacia, Italia, Bulgaria, Serbia sau Belgia.

Bistriţenii au mai mulţi bani în conturi, disponibil ajungând la 8,7 milioane de lei, mai mult cu 67%. Împrumuturile s-au redus cu 37% faţă de 2015 la 32 milioane de lei.Deschide un cont tranzacționare la bursă:

80.6% din conturile CFD de retail pierd bani

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro altex Aoro Carturesti logo QuickMobile

Articole asemănătoare recomandate pentru tine:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.