Tuesday, January 18, 2022

VIDEO Ce vede o masina care se conduce singura

Must Read

Compania Tesla a dat publicității o înregistrare care arată cum “vede” o mașină autonomă atunci funcționează, vizualizare în funcție de care sunt făcute toate manevrele de navigare.

În luna octombrie a acestui an, Tesla a anunțat că toate mașinile noi care vor ieși pe poarta fabricii vor fi dotate cu un sistem care le va permite să conducă singure. Compania americană lansează acum o înregistrare menită să familiarizeze publicul cu tehnologia folosită.

Înregistrarea postată pe Twitter chiar de către șeful companiei, Elon Musk, pune în paralel cu imaginea luată din interiorul mașinii alte trei unghiuri obținute de camerele video din dotare.

Imaginea mare, din stânga, reprezintă ceea ce vede un om normal aflat în mașină. Cele trei imagini din dreapta sunt folosite de autoturism pentru navigare. Pe filmare se văd clar formele geometrice de diverse culori pe care sistemul automat le atribuie obiectelor din drum sau de pe marginea șoselei chiar în timp ce le depistează.

- Advertisement -

În funcție de distanța, direcția și viteza de deplasare a obiectelor detectate de sistemul automat, acesta calculează viitoarele manevre, ținând cont, bineînțeles, și de legislația rutieră la zi stocată în memorie.

Deși pe filmare se observă o persoană care stă în scaunul șoferului, aceasta nu intervine în procesul de navigare. Legislația din Statele Unite prevede că testarea mașinilor autonome trebuie realizată doar având la volan un șofer care să poată interveni în situații de urgență.

- Advertisement -
- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Sorin Ovidiu Vîntu aruncă bomba: criza energetică, indusă de Guvern! Adevărul despre pandemie şi Big Pharma + cacealmaua lui Putin VIDEO

Sorin Ovidiu Vîntu a abordat, luni, trei subiecte în tradiţionalul său live pe Facebook: criza energetică, pandemia şi situaţia...
- Advertisement -

More Articles Like This