VIDEO Ce vede o masina care se conduce singura

Vezi cele mai mari reduceri ale magazinelor online:
eMag , Altex , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays

Compania Tesla a dat publicității o înregistrare care arată cum “vede” o mașină autonomă atunci funcționează, vizualizare în funcție de care sunt făcute toate manevrele de navigare.

În luna octombrie a acestui an, Tesla a anunțat că toate mașinile noi care vor ieși pe poarta fabricii vor fi dotate cu un sistem care le va permite să conducă singure. Compania americană lansează acum o înregistrare menită să familiarizeze publicul cu tehnologia folosită.

Înregistrarea postată pe Twitter chiar de către șeful companiei, Elon Musk, pune în paralel cu imaginea luată din interiorul mașinii alte trei unghiuri obținute de camerele video din dotare.

Imaginea mare, din stânga, reprezintă ceea ce vede un om normal aflat în mașină. Cele trei imagini din dreapta sunt folosite de autoturism pentru navigare. Pe filmare se văd clar formele geometrice de diverse culori pe care sistemul automat le atribuie obiectelor din drum sau de pe marginea șoselei chiar în timp ce le depistează.

În funcție de distanța, direcția și viteza de deplasare a obiectelor detectate de sistemul automat, acesta calculează viitoarele manevre, ținând cont, bineînțeles, și de legislația rutieră la zi stocată în memorie.

Deși pe filmare se observă o persoană care stă în scaunul șoferului, aceasta nu intervine în procesul de navigare. Legislația din Statele Unite prevede că testarea mașinilor autonome trebuie realizată doar având la volan un șofer care să poată interveni în situații de urgență.Deschide un cont tranzacționare la bursă:

80.6% din conturile CFD de retail pierd bani

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro altex Aoro Carturesti logo QuickMobile

Articole asemănătoare recomandate pentru tine:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.