Friday, October 7, 2022

Hidroelectrica scrie istorie cu un profit de 1,5 mld. lei

Must Read

Hidroelectrica, perla sistemului energetic local, a înregistrat în 2016, anul în care a ieşit din insolvenţă, un profit brut record de 1,5 miliarde de lei, potrivit datelor preliminare ale companiei. Astfel, în 2016, Hidroelectrica a reuşit să lucreze la o marjă a profitului brut de 45%, nivel care stârneşte invidii în mediul de business local.

„Pe datele preliminare pe care le avem acum, veniturile se ridică la circa 3,3 miliarde de lei, iar profitul brut este de 1,5 miliarde de lei. Veniturile au fost mai mici faţă de 2015 din cauza evoluţiei preţului energiei, dar profitul este istoric“, spune Ovidiu Agliceru, preşe­din­tele directoratului Hidroelec­tri­ca, firmă care anul trecut a devenit cea mai valoroasă companie din România.

În vara lui 2016, Hidroelectrica a ieşit din insolvenţă, după patru ani chinuitori care au schimbat însă din temelii compania.

Printre cele mai importante măsuri luate în perioada insolvenţei au fost denunţarea contractelor directe prin care Hidroelectrica îşi vindea energia la preţuri mai mici decât cele din piaţă, renegocierea a mai bine de 500 de contracte cu diverşi furnizori, dar şi scăderea numărului de angajaţi de la peste 5.000 de oameni la circa 3.300 de salariaţi. Insolvenţa Hidroelectrica a fost gestionată de avocatul Remus Borza şi de firma pe care acesta o deţine, Euro Insol, fiind cel mai mare proces de acest tip din economia locală.

- Advertisement -

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 12.01.2017

- Advertisement -


- Advertisement -

1 COMENTARIU

  1. Venit realizat pe spinarea consumatorilor cu cele mai mari preturi din Europa.Nici macar citirea contoarelor nu se face lunar,folosind estimari exagerate de ex. in loc de 15 lei,se factureaza 185 de lei,cea ce inseamna ca la fiecare factura platesc de 12 ori mai mult decit consumul real.La sfarsit de an,o parte se restituie prin scadere de la consum dar prin diferite manevre,abureli,o mare parte din suma platita in plus,ramane la firma.De ce nu se poate citi contorul lunar si sa platim numai cit am consumat?Vrajeala.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

1969 de sticle aniversare pictate manual, în modele unicat, au fost lansate pentru deținătorii avatarelor digitale BRANSYLVANIA NFTs

Distileriile Bran este prima distilerie din lume care și-a lansat propria colecție de tokenuri virtuale non-fungibile (NFT-uri), în luna...
- Advertisement -

More Articles Like This