Tuesday, December 3, 2024

Topul celor mai vandute carti in 2016

Must Read

”De veghe în lanul de secară” de J.D. Salinger, editată de Polirom, ”Strania istorie a comunismului românesc (și nefericitele ei consecințe)”, de Lucian Boia, apărută la Humanitas, precum și ”Flash-uri din sens opus”, scrisă de polițistul Marian Godină și lansată de Curtea Veche Publishing, sunt printre cele mai vândute cărți în 2016.

Și anul acesta Lucian Boia a fost preferat de cititorii români. Pe primul loc în topul celor mai vândute cărți la Humanitas se află ”Strania istorie a comunismului românesc (și nefericitele ei consecințe)”, lansată la Târgul Internațional de Carte Gaudeamus. Este urmată de ”444 de fragmente memorabile ale lui Neagu Djuvara” și de ”Nebunia de a gândi cu mintea ta”, de Gabriel Liiceanu. Topul este completat de volumele ”În umbra Europei. Două războaie reci și trei decenii de călătorie prin România și dincolo de ea”, de Robert D. Kaplan, și de ”Neliniști vechi și noi”, scrisă de Andrei Pleșu.

La Humanitas Fiction cele mai vândute volume de anul acesta au fost: ”Spioana”, de Paulo Coelho, ”Femeia în fața oglinzii”, de Eric-Emmanuel Schmitt, ”Toată lumina pe care nu o putem vedea”, de Anthony Doerr, ”Poftă de ciocolată”, de Care Santos, și ”Iuda”, de Amos Oz, scrie News.ro.

Editura are în pregătire pentru ianuarie-februarie 2017 volumele ”Cu cerneală roșie” de Mireille Abramovici – colecția Memorii/Jurnale, ”Însemnările unui diplomat de altădată în România, 1916-1920” de Contele de Saint-Aulaire, ”Scrisori către Monica (vol. II) 1951-1958”, de Ecaterina Bălăcioiu-Lovinescu.

- Advertisement -

Printre cele mai importante titluri care vor apărea tot în primele luni ale lui 2017, la Humanitas, sunt și ”O inima inteligentă” de Alain Finkielkraut și ”Istoria omenirii” de Hendrik Willem van Loon și Robert Sullivan.

La Humanitas Fiction vor apărea în 2017 ”Noaptea de foc”, de Eric-Emmanuel Schmitt – serie de autor, ”Firmanul orb”, de Ismail Kadare – colecția Raftul Denisei.

Tot în colecția Raftul Denisei, în primele două luni ale anului, vor fi lansate cărțile ”Casa de lângă lac”, de Kate Morton, ”Gorsky”, de Vesna Goldsworthy, și ”Ce se întâmplă în iubire”, de Alain de Botton.

Topul Polirom al celor mai dorite cărți de cititori în 2016 reflectă vânzările înregistrate până la finele lunii octombrie. Astfel, pe prima poziție se află ”De veghe în lanul de secară”, J.D. Salinger, urmată de ”O mie nouă sute optzeci și patru”, de George Orwell, ”Cele patruzeci de legi ale iubirii”, de Elif Shafak, ”Cel care mă așteaptă”, de Parinoush Sanie și ”Exerciții de echilibru”, a lui Tudor Chirilă.

Următoarele poziții sunt ocupate de ”Să ucizi o pasăre cântătoare”, de Harper Lee, ”Lolita”, de Vladimir Nabokov, ”El și Ea. Biografia unei relații”, de Aurora Liiceanu, ”Pădurea norvegiană”, de Haruki Murakami și ”Bastarda Istanbulului”, de Elif Shafak.

În ceea ce privește editura Litera, topul este condus de ”Înainte să te cunosc”, de Jojo Moyes. Pe următoarele două poziții se află cărți de colorat pentru adulți. În România, cititorii au plasat în topul preferințelor pe 2016 cărțile de colorat și activități antistres ”Grădina secretă” și ”Pădurea fermecată” ambele sub creionul magic al Johannei Basford.

Locul patru este ocupat de continuarea bestsellerului ”Înainte să te cunosc” – ”După ce te-am pierdut”, de Jojo Moyes.

”Războiul nu are chip de femeie” este romanul ce cuprinde mărturiile femeilor sovietice care au luptat în al Doilea Război Mondial, de Svetlana Aleksievici, laureata Premiului Nobel pentru Literatură 2015.

Topul primelor cinci cărți cele mai vândute la editura Litera Mică este alcătuit din ”Iepurașul care voia să adoarmă”, de Carl-Johan Forssén Ehrlin, cartea magică și revoluționară, prima de acest gen, o metodă testată și confirmată de mii de părinți din lumea întreagă. Urmează titlurile Disney România, printre preferatele micilor cititori, ”Disney. Soy Luna. Marea aventură” și „Disney. Soy Luna. Jurnalul meu secret”.

Cărțile educative National Geographic în care părinții pot găsi răspunsuri directe și adecvate vârstei copiilor se află în topul preferințelor acestora. ”De ce? Prima mea carte de întrebări” este una dintre ele.

”Cartea de vrăji a lui Mal” este preferata adolescenților și face parte din îndrăgita serie Disney Descendenții, care povestește istoria plină de aventuri a urmașilor personajelor rele ale celor mai cunoscute povești.

Bestsellerul internațional ”Central Park”, de Guillaume Musso, este cea mai vândută carte a Grupului Editorial ALL pe anul 2016. Guillaume Musso, ”romancierul preferat al Franței” (potrivit Lefigaro.fr), prezintă un thriller irezistibil, cu două personaje memorabile puse în situații incredibile. ”Central Park” s-a vândut în 75.000 de exemplare în primele trei zile de la lansarea în Franța și a fost tradus în 19 limbi.

Seria ”Pisicile războinice”, de Erin Hunter și ”Pixi știe-tot, Cartea Magicianului”, ambele editate în Galaxia Copiilor sunt titlurile aflate pe următoarele locuri în topul vânzărilor ALL.

”Pisicile războinice”, de Erin Hunter, apărută în colecția Galaxia Copiilor, s-a vândut în mai mult de 14 milioane de volume în peste 20 de țări și au apărut pe lista New York Times a celor mai vândute titluri. Volumul cuprinde hărți și simboluri din viața pisicilor războinice.

Pe poziția a treia se află ”Pixi Știe-Tot – Cartea magicianului”, apărută în colecția Galaxia Copiilor.

Locul patru în topul All este ”Cartea gesturilor” de Joseph Messinger și Caroline Messinger.

Volumul ”Diana cu vanilie” de Diana Sorescu se află pe locul cinci în topul celor mai vândute cărți ale editurii All. Este cartea publicată în memoria talentatei jurnaliste Diana Sorescu (1987-2013) și reunește textele scrise pe blogul ei, 18 poezii și fotografii color cu autoarea. A devenit bestseller imediat după lansare.

Topul Corint este format, la categoria Adulți & Young Adults, din ”Orașul focului ceresc” – volumul 6 din seria Instrumente mortale, colecția Leda Edge, fantasy/ young adults; ”Noul Țar” – nonficțiune, colecția Corint Istorie; ”Isis. Armata Jihadului” – nonficțiune, colecția Corint Istorie; ”Jaqueline Bouvier Kennedy Onasis” – nonfictiune, colecția Corint Istorie și ”Amărâte și vesele vieți de jupânese și cucoane. Boieroaice din Moldova și Țara Românească în veacurile XVI-XIX” – nonfictiune, colecția Istorie cu blazon.

Titlurile cele mai vândute în 2016 la Corint Junior sunt ”Răspunsuri la toate întrebările copiilor” – nonficțiune; ”Povești pentru fetițe” de Italo Calvino – ficțiune, colecția Povești italiene; ”Addison Cooke și comoara incașilor” – ficțiune, colecția Aventura și mister; ”Lindbergh. Povestea unui șoricel zburător” – ficțiune, colecția Povești ilustrate; ”Paradisul lui Mimi și Tibi” – ficțiune, colecția Autori români.

Curtea Veche Publishing a vândut cel mai bine, în 2016, “Flash-uri din sens opus”, de Marian Godină. Este urmată de “Secretele succesului”, de Dale Carnegie, volum care a ajuns cu timpul să fie cea mai vândută carte motivațională publicată vreodată.

“ABC de nutriție”, scrisă de dr. Mihaela Bilic, se află pe poziția a treia în preferințele cititorilor. Pe pozițiile următoare se află “Inteligența emoțională”, de Daniel Goleman și “Curajul de a fi vulnerabil”, de Brene Brown.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Care este diferența dintre Senat și Camera Deputaților. Ce rol are Parlamentul României

Camera Deputaților și Senatul compun Parlamentul României, unica autoritate legiuitoare a țării. Membrii celor două camere sunt aleși prin...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x