Tuesday, October 19, 2021

Profitul Artrom Slatina, din grupul miliardarului Dmitri Pumpianski, aproape s-a dublat anul trecut, desi afacerile au scazut cu peste 15%

Must Read

Producătorul de țevi TMK Artrom Slatina a obținut anul trecut un profit net de 4,63 milioane lei, aproape dublu față de anul anterior, deși vânzările de bunuri și servicii au scăzut cu 15,6%, la 761,9 milioane lei. Performanța la nivelul câștigului net vine pe fondul diminuării cheltuielilor cu vânzările și al unor pierderi mai mici din variațiile cursului valutar.

Artrom, companie aflată în portofoliul grupului rusesc TMK, controlat de miliardarul Dmitri Pumpianski, a raportat afaceri de 902,9 milioane lei și un profit de 2,5 milioane lei în 2015.

Producătorul de țevi a consemnat anul trecut o pierdere de 4,62 milioane lei din diferențe de curs valutar, în coborâre cu 23% de la 6 milioane lei în 2015. Cheltuielile cu vânzarea și desfacerea s-au redus cu 1,2%, până la 64,1 milioane lei.

La finele anului 2016, activele companiei depășeau cu puțin 1 miliard de lei, față de 927,46 milioane lei la 1 ianuarie. În același interval de raportare, datoriile totale s-a majorat cu 16,7%, la 515,03 milioane lei, de la 441,27 milioane lei. La 19 septembrie, acționarii au aprobat contractarea unei facilități de credit revolving în valoare de 25 milioane euro pe un termen de 7 ani. Împrumutul a fost acordat de BCR luna trecută, fondurile urmând să fie folosite pentru majorarea capacității de producție.

- Advertisement -

Acțiunile Artrom (ART) s-au apreciat vineri, cea mai recentă zi în care au fost tranzacționate, cu 1,4%, până la 2,90 lei/unitate, preț care evaluează compania la 336,9 milioane lei (74,7 milioane euro).

- Advertisement -
- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Colegiul Medicilor din România: Medicii care spun neadevăruri la TV vor fi suspendaţi!

Preşedintele Colegiului Medicilor din România, prof. dr. Daniel Coriu, a anunţat, în exclusivitate la Antena 3, că medicii care...
- Advertisement -

More Articles Like This