Saturday, October 1, 2022

Uniunea Europeana a decis ridicarea vizelor de calatorie pentru ucraineni si georgieni

Must Read

Uniunea Europeană va permite în curând cetățenilor ucraineni și georgieni să călătorească în statele blocului comunitar fără a avea nevoie de vize, după ce s-a ajuns la un acord pentru a pune capăt unei dispute interne, care a blocat până acum respectarea promisiunilor făcute la Kiev și Tbilisi, transmite Reuters.

Negocierile dintre statele UE și Parlamentul European s-au prelungit târziu în noapte la Bruxelles. Însă, părțile implicate au ajuns la un compromis cu privre la termenii și mecanismul care urmează să fie utilizat pentru a ridica regimul vizelor în cazul unor urgențe, scrie News.ro.

Ucraina și Georgia încearcă de câțiva ani să se îndepărteze de Moscova în schimbul unor relații mai apropiate cu Uniunea Europeană. Însă, ucrainenii și georgieni și-au exprimat anterior frustrarea vizavi de eșecul înregistrat de liderii europeni în respectarea promisiunii de ridicare a vizelor de călătorie.

După criza migranților, statele europene s-au arătat mai precaute față de decizia de a ridica vizele de călătorie pentru aproximativ 45 de milioane de ucraineni și 5 milioane de georgieni.

- Advertisement -

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Emorya Finance – Store of Value & Move to Earn: Unicul proiect care combina cele 2 concepte în spațiul Blockchain!

În aceste vremuri tulburi de inflație, război, pandemie, cand toată lumea cauta o cale de iesire, un proiect ia...
- Advertisement -

More Articles Like This