Sunday, July 3, 2022

Banca Transilvania ofera randament de 20% (bani 2,2% + actuni gratuite 19,7%)

Must Read

Banca numarul 2 in Romania, Transilvania (TLV), propune acţionarilor să voteze repartizarea unui dividend brut de 0,06 lei, majorarea capitalui social prin emisiunea a 695 milioane de acţiuni noi şi un program de răscumpărare a propriilor acţiuni.

Randamentul dividendelor TLV, cel mai tranzacţionat emitent pe bursa de la Bucureşti, calculat la preţurile de închidere de miercuri este de 2,2%, iar în cazul acţiunilor gratuite de 19,7%. Per total, randamentul dividendelor şi acţiunilor gratuite este de 21%.

Din profitul net de 1,2 mld. lei realizat anul trecut, banca de la Cluj propune 314 mil. lei pentru rezerve legale, 914 mil. lei pentru rezerve din profit net de repartizat din care va dis­tri­bui 219 mil. lei spre dividende. Prin urmare rata de dis­tri­bu­ire a profitului spre dividende este de 17% faţă de 50% anul trecut.

Printre acţionarii băncii de la Cluj se numără BERD (8,6%), SIF Moldova (7,17%), SIF Banat-Crişana (4,44%), In­ter­na­tional Finance Corp, divizie a grupului Băncii Mondiale (4,13%).

- Advertisement -

sursa: Ziarul Financiar

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Noul premier al Israelului este un român. Cine este Yair Lapid?

Ambasada Israelului în România a afirmat că noul premier interimar, Yair Lapid, are origini românești. „Bunicii materni sunt originari din...
- Advertisement -

More Articles Like This