Monday, July 15, 2024

Wall Street a primit cu entuziasm listarea proprietarului Snapchat. Actiunile au castigat peste 50% la jumatatea tranzactiilor

Must Read

Debutul pe bursă al proprietarului Snapchat a fost primit cu entuziasm de investitori. Acțiunile Snap Inc., care a obținut ieri o evaluare de aproape 24 miliarde dolari ținând cont de efectul de diluare maxim posibil, s-au apreciat cu peste 50% după primele ore de tranzacționare, evoluție de natură să accelereze ritmul listărilor pe Wall Street.

Titlurile Snap au deschis la un preț de 24 dolari/unitate și au continuat să se aprecieze puternic. La jumătatea ședinței bursiere, acțiunile companiei erau cotate la 25,79 dolari/unitate, în creștere cu 51,7% față de prețul de listare.

Invest in Snapchat Inc Stock $SNAP

Dezvoltatorul Snapchat a atras 3,4 miliarde de dolari în cadrul celei mai mari oferte publice inițiale din SUA de la listarea Alibaba, în 2014, la un preț de 17 dolari/acțiune. Oferta de 200 milioane de acțiuni indică o evaluare inițială a Snap de 19,7 miliarde de dolari, însă valoarea crește la circa 24 miliarde dolari dacă se ia în calcul numărul total posibil de acțiuni după exercitarea drepturilor de conversie, scrie MarketWatch.

În prima jumătate a ședinței de joi, au fost tranzacționate aproximativ 155 milioane de acțiuni Snap.

- Advertisement -

Primirea entuziastă din partea investitorilor ar putea deschide drumul unor noi listări pe bursa newyorkeză, spune Jimmy Chang, strategist șef la Rockefeller & Co, fond care administrează active de 15 miliarde de dolari.

Snap este prima companie americană de social media care se listează la bursă de când Twitter a debutat pe piața de capital în urmă cu peste trei ani. Compania a raportat venituri de 404,5 milioane dolari anul trecut, în creștere puternică de la 58,6 milioane dolari în 2015, însă pierderile s-au adâncit de la 373 milioane dolari la peste 514 milioane dolari.

Lansată în 2011, aplicația Snapchat a atins primul milion de utilizatori activi zilnici în 2013, pentru ca numărul acestora să crească la 158 milioane în 2016.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Spania câștigă EURO 2024 după o finală absolut minunată în fața Angliei

Spania este noua campioană a Europei, după o finală de poveste cu Anglia, scor 2-1 la Berlin, gruparea iberică...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x