Felicitari! Votul în Comisia CONT: Kovesi obține 12 voturi, Bohner 11, Ritter 1 vot

Laura Codruța Kovesi a obținut cele mai multe voturi în Comisia pentru control bugetar (CONT), după audierile din Parlamentul European pentr șefia Parchetului European, urmată de candidatul francez Jean-François Bohnert, cu 11 voturi.

Procurorul german Andres Ritter a obținut un singur vot. Cei trei candidați pentru șefia Parchetului European au fost audiați marți în comisiile LIBE și Cont. 

Dacă votul din Comisia CONT a fost anunțat marți seara, votul din Comisia LIBE este așteptat joi, în jurul orei 11,00.

Kovesi a câștigat primul vot după audierea de marți seara. Comisia pentru control bugetar (CONT) a Parlamentului European a votat marți seară candidatul preferat pentru funcția de procuror-șef al Parchetului european. Laura Codruța Kovesi s-a clasat pe primul loc.

Votul din Comisia CONT privind procurorul-șef european: Kovesi – 12 voturi, Bohnert (Franța) – 11 voturi, Ritter (Germania) – un vot,  anunță G4Media! Votul în comisia LIBE (60 de membri) este programat pentru miercuri dimineața.

Dacă cele două comisii vor vota candidați diferiți, numele final va rezulta în urma negocierilor dintre președinții celor două comisii. La fel ca în CONT, și în LIBE votul va fi secret, o procedură considerată în dezavantajul lui Kovesi, deoarece se deschid la maxim negocierile politice.

Petre M. Iancu: „Milioanele de romani care i-au tinut azi pumnii Laurei Kövesi au toate motivele sa fie mandri de ea si de modul ireprosabil in care s-a prezentat la audierea ei in Parlamentul European.

Ilustrul magistrat roman a stiut sa faca fata excelent, profesionist, competent si calm nu atat unor interventii de complezenta, cat multor intrebari grele, tehnice, precum si indicibilei impertinente afisate la ordin pesedist de o agramata pe nume Grapini. Care, impreuna cu stapanii ei analfabeti si hoti. ar fi de tot hazul daca n-ar fi rusinea Romaniei”.Deschide un cont tranzacționare la bursă:

80.6% din conturile CFD de retail pierd bani

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro altex Aoro Carturesti logo QuickMobile

Articole asemănătoare recomandate pentru tine:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.