Tuesday, March 19, 2024

Câți bani ai avea acum dacă ai investi $1.000 în aceste companii la 1 ianuarie

Must Read

Piețele din întreaga lume au căzut în februarie și martie, deoarece pandemia COVID-19 a provocat panică în rândul comercianților și investitorilor.

S&P 500, de exemplu, a scăzut cu peste 30% în perioada februarie-martie a acestui an – cea mai rapidă piață de urs dintr-un nivel istoric al istoriei.

Puteti investi in aceste actiuni prin platforma aceasta https://bit.ly/2VFhMwC sau aceasta https://bit.ly/3f4dJRp

Indicele JSE All Share (JSE ALSI), care include 150 de companii listate JSE și este cel mai mare indice din punct de vedere al mărimii și valorii generale, a scăzut cu 35% între 17 februarie și 19 martie.

Recuperarea a fost la fel de rapidă, compozitul Nasdaq și S&P 500 ștergându-și pierderile din anul respectiv în mai și, respectiv, în iunie. Acest lucru poate părea contra-intuitiv, deoarece numărul de cazuri COVID-19 din întreaga lume continuă să crească, iar întreprinderile și economiile continuă să sufere.

- Advertisement -

Investitorul miliardar Bill Ackman a explicat că pandemia afectează diferit companiile, iar companiile cu capacități mari cu bilanț puternic sunt beneficiare. Această refacere rapidă a pieței este determinată de companii mari de tehnologie, cum ar fi Amazon, Apple, Microsoft, Facebook și Google, care ating acum niveluri maxime.

Ackman a explicat că acești giganți tehnologici constituie un procent mare de indici ponderați pe piață, precum S&P 500 și Dow Jones, ceea ce explică redresarea pieței, în timp ce economiile continuă să lupte.

„Ceea ce nu reflectă piața sunt întreprinderile mici, companiile private și întreprinderile cu efect de pârghie care nu au acces la capital și cu aceeași dominantă ca piața publică”, a declarat Ackman.

El a explicat că piețele sunt o imagine a unei părți a economiei în locul întregii economii, care continuă să se lupte.

„Dacă ai avea un indice al întreprinderilor mai mici, piața ar scădea cu 50%, 60%, 70% sau chiar 80%”, a spus Ackman.

Piețe volatile

În ultimele luni, volatilitatea pieței a atins niveluri record, ceea ce Ackman a spus, deoarece piața este un mecanism de reducere.

„Estimările oamenilor despre viitor au fost foarte volatile, cum ar fi cât timp va dura criza sau când vom reveni la o viață normală. Aceste lucruri afectează aportul modelului pe care analiștii îl folosesc pentru a valoriza valorile mobiliare”, a spus el.

Un alt factor din spatele volatilității este faptul că piața pe termen scurt este un indice de sentiment – o modalitate prin care oamenii își pot exprima emoțiile.

„Au fost foarte multe emoții pe termen scurt. Când se întâmplă asta, există un grad corespunzător de volatilitate. ”

Ackman a spus că nu crede că piața este dramatic greșită.

„Când priviți piața la o companie după companie, diferite afaceri au fost afectate diferit. Unele companii vor fi beneficiare pe termen lung ”, a spus el.

Cei mai mari câștigători internaționali

Prețurile acțiunilor tuturor marilor companii tehnologice internaționale au înregistrat creștere de la începutul anului.

Cei mai mari beneficiari ai pandemiei au fost Zoom, Tesla, Amazon și Netflix. În afară de Tesla, pandemia a jucat perfect în oferta lor de produse.

Graficul de mai jos arată câți bani ai avea acum (sfârșitul tranzacției la 30 iunie) dacă ai investi 1.000 de dolari în aceste companii la 2 ianuarie 2020.

Puteti investi in aceste actiuni prin platforma aceasta https://bit.ly/2VFhMwC sau aceasta https://bit.ly/3f4dJRp

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Un antreprenor argeșean deschide cea mai mare fabrică de prelucrare a lânii din Europa!

În decembrie 2022, în localitatea Costești , județul Argeș, antreprenorul Cristian Mercioniu a pus în funcțiune o fabrică de...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x