Fundația Bill și Melinda Gates a lansat raportul anual care analizează progresul mondial către o serie de “ținte” ale ONU pentru sistemele de sănătate publică, educație sau pentru economie. Singurul lucru pozitiv adus de pandemie este scăderea numărului de fumători, la nivel mondial.

Sunt 37 de milioane de persoane care s-au întors sub limita sărăciei extreme de când a început pandemia, numărul acestora fiind în creștere pentru prima oară în ultimii 20 de ani, mai arată raportul. Problema sărăciei nu mai vizează acum doar țările sărace, ci și unele economii bogate, precum SUA.

În ceea ce privește progresul în domeniul vaccinurilor: “25 de ani în care a crescut numărul copiilor vaccinați pentru boli simple, dar foarte infecțioase, au fost șterși în 25 de săptămâni. Este vorba inclusiv despre tetanos și difterie.”

Referitor la educație, raportul punctează faptul că școala online în Africa nu este similară cu cea din Europa, fiind foarte puțini cei care au acces la internet. Astfel, când la redeschiderea școlilor, mulți copii sau studenți vor fi rămas în urmă cu lecțiile și va crește riscul abandonării studiilor.

Raportul mai subliniază și problema economică: “Vom asista la cea mai mare recesiune de după Al Doilea Război Mondial. Ultima dată când un număr atât de mare de țări au fost în recesiune a fost în 1870”.

Surse alternative: NYT, BBC, Business Insider, Raportul Goalkeepers 2020
FOTO: UNSPLASH/JORDAN ROWLAND

>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.