Tuesday, March 19, 2024

Huawei a depășit Samsung la vânzări și a devenit noul lider global pe piața telefoanelor inteligente

Must Read

Grupul sud-coreean Samsung şi-a pierdut poziţia de lider pe piaţa telefoanelor inteligente, după ce a livrat 53,7 milioane de dispozitive în trimestrul doi din 2020, fiind întrecut de compania chineză Huawei,

Huawei a vândut 55,8 milioane de unităţi, arată datele firmei de cercetare de piaţă Canalys, citate de DPA.

Este pentru prima dată în ultimii nouă ani când o altă companie în afară de Apple sau Samsung domină piaţa, informează raportul Canalys.

În timp ce vânzările Huawei au scăzut cu 5%, în trimestrul II din 2020, comparativ cu perioada similară din 2019, Samsung a raportat un declin de 30%, după ce pandemia de coronavirus (COVID-19) a dus la perturbări pe pieţele sale cheie, cum ar fi Brazilia, SUA şi Europa, susţin analiştii.

- Advertisement -

“Este un rezultat remarcabil, pe care puţini l-ar fi estimat în urmă cu un an. Dacă nu ar fi fost pandemia, nu s-ar fi întâmplat”, a apreciat Ben Stanton, analist în cadrul Canalys.

Livrările globale ale Huawei au scăzut cu 27%, în al doilea trimestru al anului, faţă de aceeaşi perioadă din 2019, dar compania şi-a extins dominaţia pe piaţa din China, care s-a redresat mai rapid de pe urma pandemiei.

70% dintre telefoanele Huawei sunt vândute în China

În prezent, 70% dintre telefoanele Huawei sunt vândute pe piaţa chineză.

“Afacerea noastră demonstrează rezilienţa excepţională în această perioadă dificilă. Pe fondul dificultăţilor şi a încetinirii fără precedent a economiei globale, ne-am continuat creşterea şi ne-am întărit poziţia de lider”, a afirmat un purtător de cuvânt al Huawei.

Vineri, grupul american Apple va da publicităţii datele privind livrările de iPhone-uri în trimestrul II din 2020.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Un antreprenor argeșean deschide cea mai mare fabrică de prelucrare a lânii din Europa!

În decembrie 2022, în localitatea Costești , județul Argeș, antreprenorul Cristian Mercioniu a pus în funcțiune o fabrică de...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x