Saturday, September 7, 2024

Lovitură pentru Marea Britanie. Mastercard crește taxele UE cu 400% pentru vânzările online

Must Read

Lovitură pentru Marea Britanie. Mastercard urmează să mărească taxele pe care le percepe firmele din UE pentru plățile făcute de cumpărătorii online din Marea Britanie cu cel puțin 400%, ceea ce înseamnă prețuri mai mari pentru consumatori.

Lovitură pentru Marea Britanie. Compania Mastercard percepe 0,3% pentru procesarea plăților cu cardul de credit și 0,2% pentru gestionarea plăților cu cardul de debit, însă acestea vor crește la 1,5% și, respectiv, 1,15% începând cu 15 octombrie.

Financial Times, care a raportat pentru prima dată mărirea, a declarat că această creștere va fi benefică băncilor și furnizorilor de carduri, mai degrabă decât pentru Mastercard. Atunci când se utilizează un card de credit sau de debit, un procent din prețul de achiziție este plătit de către comerciant cu amănuntul către compania de carduri ca o taxă de schimb. Din 2015, UE a plafonat aceste taxe în Spațiul Economic European (SEE), inclusiv în Marea Britanie.

Lovitură pentru Marea Britanie

Taxele curente ale Mastercard sunt în concordanță cu limita maximă. Noile taxe îndeplinesc un plafon pentru cardurile non-SEE utilizate pentru achizițiile online din zonă, care include Islanda, Liechtenstein și Norvegia, precum și țările UE.

- Advertisement -

Modificarea anunțată de Mastercard se va aplica vânzărilor online de la magazine și întreprinderi cu sediul în SEE realizate pe carduri emise în Marea Britanie. Tranzacțiile efectuate de deținătorii de carduri din Marea Britanie în întreprinderile și magazinele din Marea Britanie nu se vor confrunta cu rate mai mari, potrivit The Guardian.

Mastercard a spus: „Ca urmare a părăsirii Regatului Unit din Spațiul Economic European, Mastercard va adapta ratele de schimb pe cardurile britanice la angajamentele pe care le-a asumat comisiei europene în 2019 pentru tranzacțiile cu carduri care nu fac parte din SEE.

În practică, numai comercianții SEE care efectuează vânzări de comerț electronic către deținătorii de carduri din Marea Britanie vor vedea o schimbare. Schimbul nu este un cost pentru consumatori, ci taxele plătite între comercianți și bănci pentru furnizarea plăților. Consumatorii nu ar trebui să simtă niciun impact al modificărilor comisioanelor de schimb”.

Cât a plătit o tânără pentru un palton și câteva bluze comandate online din UE

Ellie Huddleston este o londoneză de 26 de ani care a sperat că se va răsfăța cu niște haine noi în ianuarie. După ce a văzut oferte, și-a comandat un palton și câteva bluze de la două dintre mărcile ei preferate din Europa.

Ambele livrări au fost întârziate, fiind ținute pentru controlul vamal peste o săptămână, spune ea.

A fost surprinsă apoi când a primit un mesaj de la compania de curierat prin care i se cerea să achite 58 de lire sterline (65 de euro) taxe vamale, TVA și taxe suplimentare pentru comanda ei de 180 lire (212 euro). În plus, curierul care i-a livrat cel de-al doilea colet a apărut la ușa ei câteva zile mai târziu cu o chitanță pentru o plată suplimentară de 92 de euro pentru paltonul de 224 de euro.

Nu aveam idee că voi fi taxată pentru livrări din UE după Brexit. Costurile suplimentare au fost un pic șocante”, a declarat pentru BBC News o tânără obișnuită să-și facă online cumpărături de la producători din toată Europa.

Sursa: romaniatv.net

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, au cumpărat unul dintre cele mai mari complexuri hoteliere din Elveția

Renumitul hotel de 5 stele se află într-unul dintre cele mai mari parcuri hoteliere din Elveția și este preluat...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x