Sunday, April 2, 2023

O nouă fabrică de frigidere se deschide în România şi face angajări masive

Must Read

800 de noi locuri de muncă sunt create cu ocazia deschiderii unei noi fabrici de frigidere în România, compania anunţând că va demara producţia la finalul primăverii.

În ciuda dificultăţilor şi a vremurilor fără precedent, Haier Tech România, parte a Haier Group – numărul unu la nivel mondial în domeniul electrocasnicelor, anunţă că lucrările pentru prima unitate de producţie de frigidere Haier din Europa se desfăşoară conform graficului, producţia urmând să înceapă la sfârşitul primăverii anului 2021.

Această nouă unitate va produce cele mai bune frigidere din clasă, atât încorporabile, cât şi cele standard, concepute cu un accent pe conectivitate şi pe păstrarea alimentelor, pentru cele 3 mărci europene ale Haier Europa – Candy, Hoover şi Haier.

Acest proiect de investiţii de anvergură depăşeşte 70 de milioane de euro. Fabrica va avea 63.000 de metri pătraţi desfăşuraţi pe o suprafaţă de 130.000 de metri pătraţi, situat în Parcul Industrial Allianso din Ariceştii Rahtivani, în apropiere de Ploieşti.

- Advertisement -

Noua fabrică va angaja aproape 800 de persoane (la capacitate maximă) pentru o producţie estimată de 600.000 unităţi după 2022. Designul fabricii, care se bazează pe o abordare modulară, va permite o expansiune de până la 1 milion de unităţi a capacităţii maxime de producţie.    “Suntem bucuroşi că am ales oraşul Ploieşti pentru prima noastră fabrică de producţie de frigidere din Uniunea Europeană. Acest proiect va face din România un hub strategic pentru Haier Europa şi va juca un rol-cheie în strategia noastră de a ajunge printre primii 3 lideri din industrie până în 2023 în Europa. Datorită capacităţii sale mari de producţie, a transferului de tehnologie şi caracteristicilor logistice, suntem încrezători că această fabrică este un proiect de primă clasă care evidenţiază filozofia noastră distanţă zero faţă de consumatori”, spune Alessia Ianni, Director de Operaţiuni Tehnice de Frigidere Haier Europa şi Managing Director Haier Tech România.

Unitatea de producţie din România va fi o fabrică de înaltă clasă, dotată cu procese de producţie premium, datorită capacităţilor avansate de cercetare, dezvoltare şi de producţie ale Haier România. Fabrica va deservi piaţa europeană şi consumatorii europeni datorită proximităţii, tehnologiei şi eficienţei sale şi va reprezenta un pilon strategic în aspiraţiile companiei de consolidare a poziţiei de lider pe segmentul de refrigerare la nivel mondial şi în îndeplinirea viziunii Haier Europa de a deveni prima alegere a consumatorului european pentru locuinţe inteligente.

FABRICA HAIER TECH ÎN CIFRE:

Peste 70 milioane de euro de investiţii  63.000 de metri pătraţi desfăşuraţi 130.000 de metri pătraţi de teren 36.000 metri cubi de beton pentru fabrică 3.000 tone de oţel utilizat pentru structură 200 muncitori în construcţii/zi 6 excavatoare/zi 92 camioane/zi care au adus materiale 236 piloni pentru structura fabricii Peste 30 de roboţi în liniile de producţie Peste 10 roboţi incluşi în cele mai complexe linii de producţie 800 de locuri de muncă nou create Peste 1 milion de frigidere/an produse

Haier Europa face parte din Haier Smart Home, grupul numărul unu la nivel global în domeniul electrocasnicelor şi în rândul companiilor Fortune Global 500. Listat la Bursa de Valori din Shanghai (SHA: 600690) din 1993, Haier Smart Home este prezent pe toate cele 5 continente cu 25 de parcuri industriale, 10 centre de cercetare şi dezvoltare şi aproximativ 100.000 de angajaţi. Cu un venit operaţional în valoare de 25 miliarde euro în 2019, reţeaua globală de vânzări a companiei acoperă peste 160 de ţări.

Viziunea Haier este de a deveni lider mondial în IoT pentru aparatele electrocasnice inteligente. Haier Smart Home este prima companie chineză care intră pe piaţa D-Share a Bursei Internaţionale China Europe (CEINEX D-Share Market) din Frankfurt în octombrie 2018, cu scopul de a promova brandul şi de a-şi susţine creşterea afacerilor la nivel internaţional şi în Europa, unde compania se bazează pe branduri de succes precum Candy, Hoover, Haier, Rosières, GE Appliances şi Fisher&Paykel. Sediul european al companiei este situat în Brugherio (MB), Italia.

Sursa: adevarul.ro

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
Latest News

Fraţii Tate vor fi eliberaţi. Cei 2 rămân în arest la domiciliu 30 de zile

Fraţii Tristan şi Andrew Tate vor fi eliberaţi arestul preventiv, în urma unei decizii luate, vineri seara, de Curtea...
- Advertisement -

More Articles Like This