Sunday, July 25, 2021

Tesla Motors a avut primul an profitabil din istoria sa de 18 ani

Must Read

2020 a fost primul an complet pe care Tesla Motors îl încheie pe profit, anul fiind de referință și fiindcă au fost produse aproape 500.000 de mașini. Drumul către rentabilitate a fost lung, iar Tesla și-a propus să producă în acest an 750 – 800.000 de mașini, pe o piață unde are tot mai multă concurență. În Europa este tot mai puternică presiunea pusă de mașinile electrice de la Volkswagen, Renault, Hyundai și Mercedes care au baterii tot mai bune.

Anul trecut Tesla a avut profit net de 721 milioane dolari, în comparație cu 862 miliarde dolari pierdere netă în 2019. Cifra de afaceri a urcat la 31,5 miliarde dolari, de la 24,6 miliarde dolari în 2019.

Valoarea acțiunilor companiei a crescut cu 750% în decursul lui 2020 și cu 17% de la început de 2021, astfel că în prezent capitalizarea de piață este de 819 miliarde dolari.

Tesla a avut rezultate bune datorită cererii care a crescut în China și în Europa și datorită noii mașini Model Y, care se vinde foarte bine în SUA.

- Advertisement -

Drumul către profitabilitate a fost lung, iar acum urmează o noua etapă, cea în care marja de profit trebuie să crească pentru a ajunge și Tesla la nivelul celei de la cele mai mari companii auto.

Spre exemplu, General Motors a avut în trimestrul al treilea profit de 4 miliarde dolari, de cinci ori mai mult decât întreg profitul anual Tesla.

Sursa: hotnews.ro

- Advertisement -
- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

VIDEO. Jean-Claude Van Damme, filmat într-o mașină alături de români, ascultând manele

Actorul Jean Claude Van Damme a fost filmat într-o mașină, alături de mai mulți români, în timp ce asculta...
- Advertisement -

More Articles Like This