Tuesday, March 19, 2024

Daniel Dines a obținut peste 77 milioane dolari din vânzarea de acțiuni UiPath. Va controla 21,4% din companie, și prin intermediul soției, cu 88% din drepturile de vot

Must Read

Daniel Dines, cofondatorul și directorul general al UiPath, a obținut aproape 77,5 milioane de dolari din vânzarea unui pachet minoritar de acțiuni în cadrul ofertei publice inițiale de la New York , relevă date analizate de Profit.ro.

Pe 21 aprilie 2021, adică în prima şedinţă de tranzacţionare, acţiunile UiPath au închis la 69,22 dolari pe acţiune, în creştere cu 23,61% faţă de preţul de 56 de dolari din ofertă publică iniţială (IPO) în urma căreia compania a atras 1,3 mld. dolari. Lichiditatea din prima şedinţă a fost de aproximativ 1,6 miliarde de dolari. Preţul a variat între minimul de 64,98 dolari şi maximul şedinţei de 70,71 dolari pe acţiune.

“Sunt bucuros de preţul din ofertă, de investitorii pe care i-am atras şi cred că preţul ajustat din piaţă a fost mai mare faţă de cel din ultima de finanţare”, spune Daniel Dines, CEO UiPath, într-un interviu la CNBC. “Conştientizarea transformării digitale şi poziţia automatizării ca tehnologie de bază a crescut de zece ori în timpul pandemiei”, adaugă el.

Puteti investi in actiunile UiPath prin platformele:

Prin listarea pe cea mai puternică piaţă de capital la nivel mondial, UiPath transformă îm realitate visurile a generaţii întregi de antreprenori din IT din România: lansarea unui proiect din România, de la zero, şi dezvoltarea lui într-o companie globală care să câştige validarea investitoirilor.

UiPath a anunţat că a vândut acţiuni din oferta sa publică iniţială (IPO) peste intervalul ţintă, adunând astfel de la investitori 1,34 miliarde de dolari. Compania a vândut 23,89 milioane de acţiuni la un preţ de 56 de dolari pe acţiune, evaluând UiPath la 29 de miliarde de dolari, scrie Reuters.

- Advertisement -

La preţul de listare de 56 de dolari valoarea pachetului de acţiuni deţinut de Daniel Dines este de 6,1 mld. dolari. Dines deţine 27 de milioane de acţiuni clasa A şi 82,4 milioane de acţiuni clasa B.

UiPath, care numără printre investitori Accel, Dragoneer şi Coatue Management, foloseşte inteligenţa artificială şi instrumente digitale pentru a ajuta corporaţiile mari şi agenţiile guvernamentale să automatizeze sarcinile de rutină în domenii precum contabilitatea şi resursele umane.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Un antreprenor argeșean deschide cea mai mare fabrică de prelucrare a lânii din Europa!

În decembrie 2022, în localitatea Costești , județul Argeș, antreprenorul Cristian Mercioniu a pus în funcțiune o fabrică de...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x