Tuesday, March 19, 2024

British American Tobacco a fost cel mai mare contribuabil la bugetul de stat în 2020. Anul trecut, BAT a plătit statului român aproape 2 miliarde de euro

Must Read
British American Tobacco (BAT) a fost cel mai mare contribuabil la bugetul de stat în 2020, cu o contribuție totală de aproape 2 miliarde de euro (9,65 miliarde RON) sub formă de taxe și impozite. BAT este cel mai mare jucător de pe piața românească a tutunului, cu o cotă de peste 50%.

Cele peste 9 miliarde de lei sunt echivalentul a aproximativ 6,5% din veniturile fiscale ale României. Accizele reprezintă circa 60% din prețul unui pachet de țigări, peste care se adaugă TVA-ul, ajungând ca taxele să însemne aproape 80% din suma plătită pe un pachet de țigări.

„În ultimii 10 ani, BAT a contribuit cu peste 80 de miliarde de lei la bugetul de stat. Pentru a putea continua în această direcție și pentru a face orice fel de planuri pentru viitor este vital să avem un cadru fiscal clar și previzibil pentru toate categoriile de produse cu nicotină.

Tutunul a reprezentat întotdeauna o componentă importantă a veniturilor bugetare și ne bucurăm că anul trecut am contribuit la bugetul de stat cu aproximativ 500 de milioane de lei mai mult decât în 2019, mai ales având în vedere perioada dificilă cu care ne confruntăm. Ne dorim să investim în continuare în România și să menținem lanțul de distribuție și aprovizionare care, în cazul nostru, numără peste 30.000 de locuri de muncă, dar avem nevoie să funcționăm într-un cadru fiscal echilibrat și predictibil”, a spus Ram Addanki, Director pentru Europa Centrală și de Sud al British American Tobacco.

British American Tobacco este unul dintre principalii investitori din România. Din 1996 și până în prezent compania a investit peste 500 de milioane de euro în fabrica sa de la Ploiești. Compania are peste 3.000 de angajați și generează alte 30.000 de locuri de muncă indirect prin lanțul de aprovizionare și distribuție.
Articol susținut de BAT
Sursa: hotnews.ro
- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Un antreprenor argeșean deschide cea mai mare fabrică de prelucrare a lânii din Europa!

În decembrie 2022, în localitatea Costești , județul Argeș, antreprenorul Cristian Mercioniu a pus în funcțiune o fabrică de...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x