Tuesday, May 24, 2022

iHunt a obţinut profit de 1,1 mil. lei în T1/2021, plus 86%, la afaceri de 10 mil. lei, în creştere cu 65%

Must Read

Producătorul de telefoane mobile şi gadget-uri HUNT (IHUNT TECHNOLOGY IMPORT-EXPORT S.A.) a raportat un profit net de 1,1 milioane de lei, în primele trei luni ale acestui an, cu 86,5% peste cel din primul trimestru al lui 2020, în condiţiile creşterii cifrei de afaceri cu 65%, până la 10,39 milioane lei, a anunţat astăzi compania printr-un raport publicat la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Cezar Stroe, preşedintele şi directorul general al iHunt spune că evouţia reflectă nivelul de maturitate şi sustenabilitatea afacerii companiei, dar trebuie avut în vedere că aceste creşteri nu încorporează noile linii de business care sunt în faza de implementare şi dezvoltare, cum este iHunt Marketplace.

“Începem anul în forţă, cu optimismul generat de cifrele în creştere la început de 2021 şi entuziasmaţi pentru viitorul iHunt, unde ne vom dezvolta pe noi linii de business îndreptate către categoria SmartHome. În acest sens, doresc să anunţ lansarea oficială a aplicaţiei «iHunt Home», disponibilă începând cu 12 mai” spune Cezar Stroe. iHunt Home reprezintă software-ul iHunt prin care utilizatorii pot conecta, sub o singură aplicaţie, toate dispozitivele SMART Home care vor fi lansate sub brandul companiei, mai precizează Stroe.

- Advertisement -

Creşterea afacerilor companiei a fost însoţită şi de creşterea cheltuielilor, iHunt raportând, pentru primele trei luni ale anului, cheltuieli din exploatare de aproape 8,89 milioane de lei, cu 53,4% peste cele din primul trimestru a lui 2020, cele mai mari fiind cheltuielile cu mărfurile, de 6,95 milioane lei, cu 72,8% peste cele din perioada ianuarie-martie a anului trecut.

În aceste condiţii, producătorul de telefoane mobile şi gadget-uri a raportat pentru primul trimestru al anului un profit din exploatare de circa 1,5 milioane lei, rezulat ce a fost erodat de o pierdere financiară de 0,23 milioane lei.

“Cheltuielile de natură financiară sunt generate în proporţie de 43,88% de cheltuielile privind diferenţele nefavorabile de curs valutar, la care se adaugă cheltuielile cu dobânzile. Atragerea de capital prin împrumut obligatar imprimă o creştere de 4,3 ori a cheltuielilor financiare în primul trimestru din 2021, faţă de primul trimestru din 2020, determinând un rezultat negativ al activităţii financiare la sfârşitul perioadei de raportare”, explică compania în raport.

La finele lui 2020, Cezar Stroe deţinea 75,28% din producătorul de telefoane mobile şi gadget-uri, a cărui capitalizare bursieră se ridica la circa 111,4 milioane de lei.

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Modelele de iPhone pe care WhatsApp nu va mai funcționa. Ce trebuie să știe cei afectați de noile reguli

WhatsApp anunţă, printr-un articol postat pe site-ul de suport, că va renunţa peste câteva luni la suportul pentru două dintre...
- Advertisement -

More Articles Like This