Saturday, September 25, 2021

AUR a votat împotriva proiectului de eliminare a subvențiilor partidelor, promis în campania electorală

Must Read
Răsturnare de situație pe scena politică. Parlamentarii AUR, care au promis un proiect în campania electorală privind tăierea subvențiilor partidelor s-au răzgândit acum și au votat împotriva acestuia. Menționăm că aceștia susțineau că nu sunt de acord cu aceste subvenții.

În campania electorală, AUR a promis un proiect de lege privind tăierea subvențiilor partidelor politice. Liderii partidului susțineau foarte clar faptul că își doresc ca acești bani să fie dați sistemului de sănătate care are mai mare nevoie de ei decât partidele politice.

În acest context, în luna februarie AUR a depus proiectul care prevede toate aceste aspecte. Liderul partidului, George Simion susținea atunci că AUR nu poate accepta ca partidele să primească subvenții atât de mari, când banii pot fi folsiți în altă parte.

Totodată, el mai adăugat că partidele primesc 100 de milioane de euro din banii publici, iar odată ce va intra în Parlament, AUR va anula această măsură.

„Actualele partide din Parlament au 100 de milioane de euro anul din banii noștri, pentru activitatea curentă. AUR nu suntem de acord cu această prevdere și odată intrați în Parlament o vom anula”, spunea George Simion.

- Advertisement -

De asemenea, formațiunea mai posta că AUR nu va lua niciodată banii pe partid, ci de fapt va iniția o lege.

„Noi, Alianța pentru Unirea Românilor, suntem singurii care nu vor lua acești bani pentru partid. În plus, în perioada imediat următoare, vom iniția o lege prin care să fie oprit acest jaf din banii publici”, se arată în postarea de pe pagina de socializare.

De ce s-au răzgândit parlamentarii AUR 

La trei luni distanță de aceste declarații, George Simion, dar și membri partidului s-au răzgândit. Mai exact, potrivit listei de vot electronic din ziua de 2 iunie, trei senatori AUR au votat cot la cot cu PSD, PNL, USR-PLUS și UDMR și au respins proiectul.

Printre aceștia se numără Claudiu Târziu, Sorin Lavric și Rodica Boancă. Totuși, deputații AUR au și o scuză. Aceștia susțin că nu au ridicat banii primiți de la buget.

De menționat este faptul că, potrivit legii, partidele primesc bani, lunar, pentru a-şi achita chiriile pentru sedii, salariile angajaţilor și utilităţile, iar sumele din buget sunt uriașe.

Doar în 2020, cele nouă formațiuni care aveau parlamentari și primari au primit aproape 37 de milioane de euro. Anul acesta, până în luna mai, au primit aproape 16 milioane de euro.

Sursa: capital.ro

- Advertisement -
- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

​În Hong Kong se construiesc apartamente de mărimea a două paturi matrimoniale

Piața imobiliară din Hong Kong oferă acum apartamente foarte mici, de dimensiunea a două paturi matrimoniale, potrivit Bloomberg, citată...
- Advertisement -

More Articles Like This