Monday, June 24, 2024

Grupul italian Calzedonia și-a închis fabrica din Arad. Care sunt motivele

Must Read
Grupul italian Calzedonia și-a închis fabrica din Arad, fiind prima unitate de producţie închisă de companie de la fondarea sa până azi. Grupul italian deține magazine și branduri în toată lumea, fiind fondat în 1987 la Verona.

Grupul italian Calzedonia și-a închis fabrica din Arad. Italienii spun că le-a fost imposibil să găsească în România oameni dispuși să lucreze într-o fabrică de textile.

Închiderea Aries Textile din Arad a avut loc, în contextul pandemiei de coronavirus, care a schimbat radical comportamentul oamenilor.

Grupul italian Calzedonia și-a închis fabrica din România. Era unul dintre cei mai mari producători de îmbrăcăminte din țară

Grupul italian Calzedonia, unul dintre cei mai importanţi jucători de pe piaţa de modă de la nivel mondial, a închis fabrica de la Arad unde peste 400 de oameni pro­duceau lenjerie intimă ce pleca la export în toate colţurile lumii.

De altfel, an de an italienii îşi făceau loc cu această fabrică în top 500 exportatori locali. Iar Compania Aries Textile din Arad era, după cifra de afaceri din 2019, unul dintre cei mai mari cinci producători de îmbrăcăminte din România.

- Advertisement -

”În 2020 grupul a închis fabrica din România, prima unitate de producţie închisă de grup de la fondarea sa până azi. Motivul care a condus la această decizie a fost dificultatea de a găsi salariaţi care să dorească să lucreze într-o fabrică de textile“, spun reprezentanţii Calzedonia, potrivit zf.ro.

Rețea de magazine şi branduri în toată lumea

Grupul italian a fost fondat în 1987 la Verona, iar între timp s-a extins cu magazine şi branduri în toată lumea.

Mai exact, din portofoliul gigantului fac parte branduri precum Intimissimi, Tezenis, Falconeri şi Calzedonia.

Italienii sunt specializaţi pe segmentul de lenjerie intimă şi ciorapi, având aproape 5.000 de magazine pe mai multe pieţe, inclusiv România, unde grupul este prezent în sistem de franciză.

Grupul italian Calzedonia este unul dintre cei mai importanţi jucători de pe piaţa de modă de la nivel mondial și a produs lenjerie intimă în România în valoare de 242 mil. lei.

Compania Aries Textile din Arad, parte a grupului Calzedonia, avea 432 de salariaţi în 2020, cu 17 mai mulţi decât în 2018.

Sursa: capital.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Elon Musk are inca un copil, in total are 12 copii: „Cea mai mare amenintare la adresa civilizatiei este scaderea natalitatii”

Elon Musk are inca un copil, mama fiind o directoare de la una dintre companiile sale, Shivon Zilis. Directorul...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x