Wednesday, January 26, 2022

Startup-ul Google de mașini autonome a mai primit o investiție de 2,5 miliarde dolari

Must Read

Compania-mamă a Google, Alphabet, alături de alți investitori, pompează încă 2,5 miliarde de dolari în startup-ul său de mașini autonome, Waymo.

La noua rundă de investiții, anunțată miercuri de Waymo, participă, pe lângă compania-mamă, 11 investitori importanți în zona de tehnologie, printre care fondurile Andreessen Horowitz, Canada Pension Plan Investment Board, Fidelity Management & Research Company, Silver Lake, T. Rowe Price Associates, Tiger Global.

Cu infuzia de capital suplimentar, Waymo va face noi angajări și va investi în proiectul său de bază, Waymo Driver. Astfel, compania americană a ajuns la investiții totale de peste 5,5 miliarde de dolari, în cei 5 ani de existență.

Waymo a fost prima companie care a lansat un serviciu de transport la cerere prin aplicație, în sistem ride-hailing, cu mașini complet autonome. Serviciul Waymo One a fost lansat la Phoenix, statul american Arizona.

- Advertisement -

În proiectele sale, Waymo și-a integrat tehnologia de conducere auto fără șofer pe vehicule construite de producători ca  Daimler, Nissan, Jaguar, Volvo.

Proiectul de tehnologii de conducere autonomă a fost inițiat în anul 2009, în cadrul X Lab, divizia Google de cercetare și dezvoltare. Compania în sine, cu actualul nume Waymo, a fost lansată mult mai târziu, în anul 2016. În prezent, compania de mașini fără șofer este condusă de Dmitri Dolgov și Tekedra Mawakana, care împart funcția de CEO.

Sursa: startupcafe.ro

- Advertisement -
- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

O rachetă SpaceX, scăpată de sub control, va lovi Luna. Coliziunea ar putea avea loc în martie

O rachetă SpaceX se află pe un curs de coliziune cu Luna, după ce a petrecut aproape şapte ani...
- Advertisement -

More Articles Like This