Tuesday, March 19, 2024

Numele lui Klaus Iohannis, vehiculat pe lista scurtă a celor care ar putea prelua şefia NATO

Must Read

Numele preşedintelui Klaus Iohannis se află pe lista scurtă a celor care ar putea urma la şefia NATO, în condiţiile în care mandatul norvegianului Jens Stoltenberg expiră în septembrie 2022. O analiză a Politico îl plasează pe şeful statului roman într-o poziţie favorabilă, informează publicaţia defenseromania.ro.

Sursa citată precizează că dat fiind faptul că norvegianului Jens Stoltenberg, cel care conduce NATO din toamna anului 2014, îi expiră mandatul, Politico încearcă să anticipeze cine va fi noul secretar general după 2022.

În acest context analiza indică faptul că deşi mulţi consideră că e timpul ca NATO să fie condus de o femeie, nu e exclusă varianta ca un lider din Est să preia frâiele Alianţei, iar acest lucru ar fi un semnal cât se poate de direct adresat Federaţiei Ruse. Pe lista numelor vehiculate sunt câteva nume favorite, precum Dalia Grybauskaite, fosta preşedintă a Lituaniei şi Kersti Kaljulaid, actuala preşedintă a Estoniei; Kolinda Grabar-Kitarovic, fosta preşedintă a Croaţiei.

Politico însă menţionează că din Est vine şi Klaus Iohannis, dat fiind faptul că România este unul dintre membrii care au atins pragul de 2% din PIB pentru Apărare şi un pilon esenţial în Flancul Estic. Un alt nume vehiculat ar fi cel al lui Mark Rutte, actualul premier al Olandei.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Un antreprenor argeșean deschide cea mai mare fabrică de prelucrare a lânii din Europa!

În decembrie 2022, în localitatea Costești , județul Argeș, antreprenorul Cristian Mercioniu a pus în funcțiune o fabrică de...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x