Monday, October 18, 2021

Cum scapi de grăsimea de pe abdomen? Alimentele recomandate de Mihaela Bilic pentru o talie perfectă

Must Read

Grăsimea de pe abdomen este cu siguranță și cea mai încăpățânată de pe tot corpul și probabil și tu ai încercat diverse metode pentru a scăpa de ea. Există multe modalități prin care poți să obții o talie perfectă, iar multe dintre acestea sunt mult mai ușoare și la îndemână decât crezi.

Divahair.ro îți prezintă câteva reguli dietetice pe care ar trebui să le respecți dacă îți dorești să scapi de colăceii inestetici. Medicul nutriționist Mihaela Bilic are câteva sfaturi despre cum poți să îți schimbi obiceiurile alimentare, pentru ca în final să obții un abdomen plat și tonifiat, fără urmă de grăsime. Nu este necesară o cură drastică de slăbire, însă experții sunt de părere că alimentația joacă un rol crucial în topirea grăsimii de pe abdomen.

În primul rând, trebuie să renunți la alcool, zahăr, alimentele preparate în stil tradițional, dar și la mesele ce conțin carbohidrați, consumate după ora șase seara. Totodată, trebuie să te asiguri că respecți regula celor trei mese pe zi, în mod obligatoriu.

“Se impune puțină ordine alimentară în ritmul meselor, în ceea ce privește cantitatea de mâncare pe care o punem în farfurie, dar și asupra felului în care este preparată.”, susține medicul Mihaela Bilic, potrivit Adevărul.ro.

Cum îți schimbi alimentația pentru a scăpa de grăsimea de pe abdomen

  • Înlocuiește preparatele tradiționale, precum șnițele, chiftele, sosuri cu smântână, salată de boeuf, cu variante dietetice, precum carnea la cuptor sau grătar, carne slabă, sos tomat și ierburi aromatice.
  • Evită cașcavalul, margarina, dulciurile și fast-food-ul. Consumă carne slabă, pește, laptele și iaurtul cu procentaj mic de grăsime, fructe și legume proaspete.
  • Și cantitatea porțiilor este foarte importantă, explică mediul nutriționist Mihaela Bilic, potrivit sursei anterior citate: “Pentru că suntem tot mai sedentari trebuie să renunțăm la succesiunea clasică: aperitiv, ciorbă, fel principal, desert. Două feluri de mâncare sunt suficiente, iar ciorba trebuie să fie una dintre ele. Aceasta va umple stomacul fără un aport mare de calorii și va asigura senzația de sațietate pentru o lungă perioadă de timp. Cantitatea de alimente din farfurie trebuie redusă cu aproximativ 30%.”
  • Alcoolul este absolut interzis dacă îți dorești să topești grăsimea de pe abdomen, mai ales berea.
  • Medicul nutriționist Mihaela Bilic mai spune că o regulă foarte importantă în tot acest proces de schimbare a obiceiurilor alimentare este să nu mănânci carbohidrați după ora șase seara. Așadar, la cină este interzis să mănânci paste, orez, fructe, pâine, cartofi și mămăligă. După această oră organismul încetinește metabolismul și nu mai poate consuma glucidele, transformându-le în grăsimi. Încearcă variante de preparate mai sănătoase, precum carne slabă, pește, dar și legume.
- Advertisement -

Sursa: divahair.ro

- Advertisement -
- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Colegiul Medicilor din România: Medicii care spun neadevăruri la TV vor fi suspendaţi!

Preşedintele Colegiului Medicilor din România, prof. dr. Daniel Coriu, a anunţat, în exclusivitate la Antena 3, că medicii care...
- Advertisement -

More Articles Like This