Monday, October 18, 2021

Prăjitură cu rom și cafea pentru weekend. Rețeta fabuloasă

Must Read

Prăjitura cu rom și cafea este desertul perfect pentru weekend. Iată cum se prepară rețeta.

Ingrediente

Pentru aluat

125 ml ulei
125 ml apă minerală
150 g făină
1 praf de copt
4 ouă
3 linguri pudră de cacao
1 linguriţă cafea instant
150 g zahăr pudră
esenţă de rom

- Advertisement -

Pentru glazură

200 g ciocolată menaj
50 g unt
3 linguri de cafea concentrată

Pentru decor (opţional)

200 ml frişcă bătută
ness
boabe de cafea

Cum se prepară

Mixezi ouăle cu zahărul până devin spumoase, adaugi treptat uleiul, alternând cu apa minerală, apoi esenţa de rom. La final, adaugi treptat făina cernută cu pudra de cacao, cafeaua instant, praful de copt şi amesteci bine până se omogenizează perfect, potrivit clickpoftabuna.ro.

Torni compoziţia într-o formă dreptunghiulară tapetată cu folie specială de copt, o introduci în cuptorul preîncălzit pentru circa 30 de minute, la temperatură medie. Între timp, razi ciocolata, o topeşti în bain-marie şi o freci cu untul tăiat bucăţele până se integrează perfect în ciocolată.

La sfârşit adaugi cafeaua concentrată. Torni glazura peste prăjitura răcorită şi o laşi să se răcească. În momentul servirii, porţionezi prăjitura cu rom si cafea după preferinţă, decorezi fiecare porţie cu frişcă turnată cu poşul, pudrezi cu cafea instant şi aşezi câte o boabă de cafea pe frişcă, deasupra fiecărei porţii.

Sursa: dcnews.ro

- Advertisement -
- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Colegiul Medicilor din România: Medicii care spun neadevăruri la TV vor fi suspendaţi!

Preşedintele Colegiului Medicilor din România, prof. dr. Daniel Coriu, a anunţat, în exclusivitate la Antena 3, că medicii care...
- Advertisement -

More Articles Like This