Friday, April 26, 2024

California va pedepsi prin lege scoaterea pe ascuns a prezervativului

Must Read

Guvernatorul Californiei, Gavin Newsom, a semnat joi legea care interzice scoaterea pe ascuns a prezervativului, adică fără consimțământul persoanei în timpul actului sexual, fiind considerat un act de violență civilă, transmite Reuters

Este prima lege de acest fel în SUA, potrivit publicației Sacramento Bee. Legea a trecut de Senatul SUA și de Adunarea Californiei fără opoziție, spune Cristina Garcia, membră a Adunării și susținător al legislației.

„Am lucrat la problema de «stealthing» (scoaterea pe ascuns a prezervativului – n.red.) din 2017 și sunt încântată că acum există o anumită tragere la răspundere a celor care fac acest lucru. Violența sexuală, în special asupra femeilor de culoare, este în continuu băgată sub preș”, transmite Garcia într-un comunicat emis la adoptarea legii.

Garcia a citat un studiu efectuat de Universitatea Yale, care a descris acțiunea ca fiind „o violare gravă a demnității și autonomiei”, spunând că astfel de cazuri sunt în creștere și afectează femei și bărbați homosexuali.

- Advertisement -

Cei care sunt găsiți vinovați de scoaterea prezervativului fără consimțământ ar putea fi pasibili la pagube generale, speciale și punitive, conform legislației statului.

Sursa:digi24.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Crypto 2024: Câți bani îi rămân unui român care schimbă Bitcoin (BTC) în Dolari (USD). Taxe și comisioane

Prețul Bitcoin, cea mai mare criptomonedă din lume, a depășit 72.000 de dolari,  un nou maxim istoric. StartupCafe.ro a...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x