Tuesday, August 9, 2022

SMS FALS de la ING România: ”Contul dvs. a fost BLOCAT”. Atenționarea băncii

Must Read

Un sms ce se recomandă a fi din partea ING Bank este, în realitate, un atac de natură a fura datele clienților. Vezi aici mesajul fals, căruia nu trebuie să-i dai curs.

”Atenție la mesajele primite! Dacă ai primit SMS-ul de mai jos cu privire la blocarea contului și actualizarea datelor în Home’Bank, NU accesa link-ul și NU îți introduce datele personale! Îți reamintim să NU te autentifici în Home’Bank altfel decât prin aplicația oficială. Reține că banca nu îţi va cere niciodată datele cardului sau ale contului prin e-mail, SMS sau telefon, dacă nu ai solicitat tu întâi aceste informații.” atenționează ING Bank România, pe Facebook.

Iată, în continuare, atenționarea ING către clienții băncii:

În ultimele săptămâni atacurile de phishing s-au intensificat! Din păcate există oameni care îți aruncă o momeală cu scopul de a-ți fura datele confidențiale și în cele din urmă, banii, iar acest lucru se întâmplă prin diferite mijloace: de la e-mail, SMS, contactare directă în Social Media, până la apeluri telefonice în numele ING sau al unei instituții.

- Advertisement -

NU accesa linkuri trimise prin email/ SMS în care să îți introduci datele personale!

Cum funcționează atacurile de tip phishing?

Scris

Prin e-mail, SMS, Whatsapp, mesaj direct pe platformele de socializare

Apel

Te poate suna și se poate prezenta drept un angajat al ING sau al unei instituții. Și îți va cere datele personale cu promisiunea că: vei câștiga / ai câștigat diverse premii, poți urmări un colet îți va debloca contul sau cardul tău bancar, îți va face transferuri ale fondurilor tale într-un așa-zis seif al băncii vei încasa bani în cardul bancar, te ajută să îți schimbi parole.

Online

O altă metodă frecventă este cea în care: –  îți trimite o adresă web care conține o clonă falsă a website-ului băncii sau platformei de intermediere pe care o reprezintă (anunțuri de vânzare/cumpărare etc). Te va ruga să îți introduci datele cardului pe acea adresă în vederea efectuării anumitor tranzacții. În momentul în care vei face acest lucru, datele tale vor fi copiate.

– îți trimite fișiere corupte sau anexe pe care le descarci direct dintr-un e-mail sau de pe un link primit.

Sursa: dcnews.ro

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Muniție românească trimisă în Ucraina. Primele imagini cu obuzele de 122 mm fabricate de Romarm în 2022 VIDEO

O înregistrare video apărută pe rețelele de socializare arată că soldații ucraineni au primit obuze fabricate în România de...
- Advertisement -

More Articles Like This