Friday, April 26, 2024

O mare bancă din România schimbă regulile. Toţi clienţii au primit această informare. Ce se întâmplă de la 1 mai

Must Read

Clinţii ING au primit o informare prin care sunt anunţaţi că începând cu 1 mai nu se mai pot constitui depozite în euro, iar suma maximă pe care o pot avea în conturile în lei şi valută este de 5 milioane de lei.

O mare bancă din România schimbă regulile. Este vorba despre ING. Toţi clienţii băncii au primit o informare privind noile modificări, care se aplică de la 1 mai.

O mare bancă din România schimbă regulile

Într-o informare transmisă clienţilor săi, ING Bank  anunţă că dobânda pentru toate depozitele în euro devine 0% pe an de la 1 februarie, iar începând cu data de 30 aprilie 2022 nu se mai pot constitui depozite în euro.

- Advertisement -

De asemenea, suma maximă pe care o poate avea un client ING în conturile curente în euro este de 100.000 de euro. Ce depăşeşte această sumă va fi taxat suplimentar cu 0,017% pe lună aplicat soldului cumulat ce depăşeşte limita de 100.000 de euro. Comisionul se va face în data de 5 ale fiecărei luni.

Comisionul de administrare pentru conturile în euro care nu depăşesc 100.000 de euro creşte de la 1mai 2022 de la 2 euro pe lună la 3 euro pe lună.

De exemplu, dacă la 31.05.2022, soldul cumulat al conturilor în euro este de 120.000 de euro, pe 5.06.2022, clientul va plăti un comision de 3,4 euro, adică 20.000 de euro înmulţit cu un comision de 0,017%. Pentru restul de 100.000 de euro va plăti comisionul normal de 3 euro pe lună. În plus, tot de la 1 mai, clienţii vor fi obligaţi să deţină doar câte un singur cont curent în lei, unul singur în euro sau câte unul în orice alte valute disponibile, scrie ECONOMICA.NET.

„De asemenea, Banca își rezervă dreptul de a-ți solicita să retragi/transferi sumele care depășesc aceste limite și/sau de a înceta relația de afaceri, sau, după caz, relația cu privire la conturile curente în EURO, conform condițiilor contractuale”, conform informării trimise de INGBank.

Printre noutăţi se numără şi o serie de avantaje pentru deţinătorul de Homebank. Începând cu luna iunie, pe lângă faptul că îți poți emite sau reînnoi un card din Home’Bank fără drumuri în ING Office și îl primești acasă în câteva zile prin curier, îți vei putea activa cardul direct din Home’Bank.

De asemenea, începând cu luna iunie 2022, se pot face din Home’Bank transferuri în valută direct din contul de lei.  Astfel, poți să folosești doar contul în lei, iar dacă te hotărăști să renunți la contul în valută, atunci îl poți închide ușor, direct din Home’Bank. Oricând un client poate solicita emiterea unui card instant contra sumei de 20 de lei per card.

Sursa: romaniatv.net

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Crypto 2024: Câți bani îi rămân unui român care schimbă Bitcoin (BTC) în Dolari (USD). Taxe și comisioane

Prețul Bitcoin, cea mai mare criptomonedă din lume, a depășit 72.000 de dolari,  un nou maxim istoric. StartupCafe.ro a...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x