Friday, April 26, 2024

SpaceX, compania spațială a lui Elon Musk, a devenit a doua cea mai valoroasă din lume

Must Read

Compania spațială a miliardarului Elon Musk, Spacex, a devenit a doua cea mai valoroasă din lume, ajungând la peste 100 de miliarde de dolari.

Spacex a ajuns la un acord cu investitorii noi și cei exstenți prin care s-au vândut acțiuni cu o valoare de până la 755 de milioane de dolari de la oameni din interiorul companiei. Prețul acestora a fost de 560 de dolari pe unitate, potrivit unor persoane care cunosc detaliile acestor tranzacții, scrie CNBC.

Astfel, evaluarea companiei la 100,3 miliarde de dolari. De această dată, compania nu a vândut acțiuni noi.

Este vorba de o vânzare secundară, a unor acțiuni existente. Tranzacția a adus o creștere de 33% a valorii companiei.

- Advertisement -

Anterior, la evaluarea precedentă SpaceX a avut o valoare de 74 de miliarde de dolari, acțiunile au avut un preț de 419,99 dolari, iar compania a atras 1,2 miliarde de dolari.

În luna februarie a acestui an, a mai fost realizată o vânzare secundară. Acordul de vânzare a unor acţiuni a fost de până la 750 de milioane de dolari.

SpaceX, prin cea mai recentă evaluare, devine una dintre puținele firme private ale lumii care sunt de o sută de ori mai valoroase decât cele ”unicorn”.

Compania spațială a lui Elon Musk a devenit astfel a doua cea mai valoroasă compania privată din lume. Pe primul loc se clasează compania chineză Bytedance, iar podiumul este completat de firma Stripe, care oferă servicii financiare prin intermediul tehnologiei.

Sursa: antena3.ro
- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Crypto 2024: Câți bani îi rămân unui român care schimbă Bitcoin (BTC) în Dolari (USD). Taxe și comisioane

Prețul Bitcoin, cea mai mare criptomonedă din lume, a depășit 72.000 de dolari,  un nou maxim istoric. StartupCafe.ro a...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x