Friday, April 26, 2024

Adrian Sârbu a vândut Hotelul Susai din Predeal! Acesta a fost preluat de către un dezvoltator imobiliar israelian

Must Read
Hotelul Susai din Predeal, deținut de Adrian Sârbu, a fost vândut către dezvoltatorul imobiliar israelian Hagag Development Europe. În acest mod, dezvoltatorul imobiliar intră pe piața hotelieră din România.

Adrian Sârbu a vândut Hotelul Susai din Predeal! Acesta a fost preluat de către un dezvoltator imobiliar israelian

Proprietarul Mediafax Group, Adrian Sârbu, a decis să vândă hotelul pe care îl deținea în Predeal, notează profit.ro. Acest hotel a fost vândut dezvoltatorului imobiliar israelian Hagag Development Europe și, în acest mod, a intrat pe piața hotelieră din România.

Sursa anterior citată mai spune că hotelul este operat de către firma Susai Mont, operată în proporție de 70% de către Smart Financial Service, firmă deținută de Adrian Sârbu.

Adrian Sârbu a vândut mai multe mărci de-a lungul timpului

- Advertisement -

Amintim că Mediafax Group, incluzând și Ziarul Financiar, se află în insolvență din anul 2015. Principalul motiv pentru intrarea în insolvență sunt datoriile bugetare care la acel moment erau în valoare de aproape 60 de milioane de lei.

Potrivit sursei anterior citate, Adrian Sârbu a vândut mai multe mărci precum Gândul, Descoperă, Ce se întâmplă doctore, Apropo TV și Go4IT. În anul 2019, acesta a mai vândut mărcile Prosport, Promotor și The One.

Despre Hagag Development Europe

Hotelul cumpărat de la Adrian Sârbu urmează să fie renovat și modernizat, întrega investiție ridicându-se la aproape 60 de milioane de euro. Mai mult decât atât, la începutul lunii noiembrie, dezvoltatorul imobiliar s-a înscris deja ca și creditor în cadrul tranzacției, pentru îndeplinirea unor cauze. Contractul de ipoteză imobiliară este pentru o sumă garantată de 4,1 milioane de euro.

Așadar, hotelul de la Predeal va purta numele de H Susai, fiind dezvoltat ”pe baza referințelor specifice conceptului internațional BIO & SPA hotel”. Acest hotel va beneficia de mai multe elemente verzi, precum alimentarea complexului cu energie provenită din surse regenerabile, restaurante certificate organic și aprovizionarea acestora din surse bio.

Sursa anterior citată mai spune că se dorește ca hotelul să ajungă la minim 5 stele, urmând ca, odată finalizat, H Susai să fie administrat de un operator internațional, selectat ulterior de dezvoltator.

„Hagag Development Europe este un jucător bine poziționat pe piața din București, în special pe segmentul rezidențial și în creștere pe cel de birouri, iar diversificarea ariilor pe care activăm rămâne una dintre direcțiile cheie de dezvoltare ale companiei. Această nouă achiziție reprezintă un pas important pentru consolidarea operațiunilor noastre în România, pavând calea către noi oportunități de business. În acest sens, urmărim să adaugăm în portofoliu noi active care să ne permită extinderea cu succes pe piața hotelieră locală”, spune Yitzhak Hagag, Cofondator și acționar al Hagag Development Europe.

Sursa: capital.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Crypto 2024: Câți bani îi rămân unui român care schimbă Bitcoin (BTC) în Dolari (USD). Taxe și comisioane

Prețul Bitcoin, cea mai mare criptomonedă din lume, a depășit 72.000 de dolari,  un nou maxim istoric. StartupCafe.ro a...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x